İstanbul Sarıyer, Beşiktaş, Kadıköy, Bakırköy, Beykoz! Duyunca gözleriniz yuvalarından çıkacak

İstanbul'da, pandemi sonrasında kira fiyatlarının yükselişi durdurulamıyor. Kiracılarla ev sahipleri arasındaki anlaşmazlıklar sık sık gündeme taşınıyor. İki yıl önce uygulamaya konan yüzde 25 kira artışı limitine rağmen, bu sınırın aşıldığı görülüyor. Kiraların artış dönemine giren kiracılar endişe içinde beklerken, İstanbul'un en uygun kira fiyatlarına sahip ilçeleri belirlendi. Ancak yapılan açıklamalara göre, asgari ücretle geçinmeye çalışan bireyler için bu ilçelerde yaşamak giderek zorlaşıyor.

İstanbul Sarıyer, Beşiktaş, Kadıköy, Bakırköy, Beykoz! Duyunca gözleriniz yuvalarından çıkacak

Ülkemizde son dönemlerde kiralık konut fiyatlarında gözle görülür bir yükseliş meydana geldi. Bu durum karşısında, iki yıl önce kira zamlarına yüzde 25'lik bir üst sınır getirilmişti. Ancak bu uygulama Temmuz ayı itibarıyla sona erecek. Yakın zamanda bir televizyon programında konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bu konuda şunları söyledi: "Kira artışında yüzde 25 sınırının devam etmesi için bir sebep görmüyorum, etmemesi gerektiğini düşünüyorum. Devam etmesi yönünde de yapılan bir çalışma yok."

kira fiyatları

İstanbul'da Kira Fiyatları

İstanbul'daki konut kiralarının son durumu, İstanbul Planlama Ajansı'nın başkanı Buğra Gökce tarafından açıklanan verilerle gündeme geldi. İstanbul'un kira fiyatları bakımından en pahalı ve en uygun ilçeleri şu şekilde sıralanıyor:

En yüksek kira fiyatlarına sahip ilk beş ilçe:

  1.  Sarıyer, aylık ortalama 51.591 TL
  2.  Beşiktaş, aylık ortalama 41.500 TL
  3.  Kadıköy, aylık ortalama 32.820 TL
  4.  Bakırköy, aylık ortalama 30.000 TL
  5.  Beykoz, aylık ortalama 27.443 TL

Öte yandan, kira fiyatlarının en makul olduğu beş ilçe ise şunlar:

  1.  Arnavutköy, aylık ortalama 11.605 TL
  2.  Esenyurt, aylık ortalama 11.765 TL
  3.  Esenler, aylık ortalama 12.741 TL
  4.  Sultangazi, aylık ortalama 12.961 TL
  5.  Sultanbeyli, aylık ortalama 13.856 TL