İnternette gördüğü tüyoyu denedi, gözlerini kaybediyordu! Bunu sakın denemeyin: Ölüme kadar götürüyor

TikTok'ta Aranza adını kullanarak paylaşımlarda bulunan 22 yaşındaki kız, sosyal medyada bulduğu güzellik trendlerini denedikten sonra hayatı kabusa dönüştü. Kız, güzellik tüyosunu denedikten sonra ameliyat olması gerektiğini çünkü gözünde enfeksiyon olduğunu öğrendi. Bir sosyal medya gönderisinde Aranza, popüler akımlara karşı takipçilerini uyardı.

İnternette gördüğü tüyoyu denedi, gözlerini kaybediyordu! Bunu sakın denemeyin: Ölüme kadar götürüyor

22 yaşındaki Alanza, yaptığı bir paylaşımda TikTok'ta denediği bir güzellik rutininin gözlerini acıttığını ortaya çıkardı. Alanza, yıllardır cildini temizlemek için hindistancevizi yağı ile misel suyu nasıl kullandığını paylaşırken gözünde arpacık türüne benzer bir şişlik fark etti. Aranza şiddetli ağrı çekiyordu ve acile gitmek zorunda kaldı. Doktorlar, genç kadının gözlerinin iltihaplandığını ve acil ameliyata alınması gerektiğini söylediler.

İnternette gördüğü tüyoyu denedi, gözlerini kaybediyordu! Bunu sakın denemeyin

ARPACIK ZANNETTİ GERÇEK BAŞKA ÇIKTI

Gözdeki şişliği arpacık sandığını ve evde bulunanlarla tedavi etmeye çalıştığını söyledi. "Tiktok'ta sıcak ve soğuk suyun arpacıktan kurtulabileceğini gördüm ve denedim ama işe yaramadı" diyen Aranza, göz doktorlarının enfeksiyonu hindistan cevizinden kaptığını düşündüğünü sözlerine ekledi.

İnternette gördüğü tüyoyu denedi, gözlerini kaybediyordu

"Zararlı olduğu hakkında hiçbir fikrim yoktu" diyen Aranza, 20 dakikalık ameliyat ve tedavinin ardından sağlığına kavuştu.

Meksikalı bir TikTok kullanıcısı, "Tiktok'un tavsiyelerine uyanlara mesajım, uzmanlardan iyi bilgi almaları gerektiğidir" dedi. "Nihayetinde, daha bilinçli olmamız ve kendi kararlarımızı vermemiz gerekiyor" diye konuştu.