Herkes sizden tarifini isteyecek! 5 dakikada şipşak hazır bulut gibi kabarık ekmek tarifi: Evdeki 7 malzemeyle lezzet şöleni

Kendi ekmeğinizi kendiniz yapmak istiyorsanız bu tarif tam size göre! İşte en kolay pita ekmeği yapılışı! Tüm detaylar haberimizde.

Herkes sizden tarifini isteyecek! 5 dakikada şipşak hazır bulut gibi kabarık ekmek tarifi: Evdeki 7 malzemeyle lezzet şöleni

Bu ekmeği sofralarınıza koyduğunuz zaman herkes sizden tarifini isteyecek! Dakikalar içinde hazır pita ekmeği! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

DAKİKALAR İÇİNDE HAZIR OLAN EKMEK TARİFİ

Tam 6 dakikada hazırlayabileceğiniz pita ekmeğini yapmak için bir su bardağı ılık süt, bir yemek kaşığı yoğurt, bir yemek kaşığı sıvı yağ, bir yemek kaşığı instant maya, bir çay kaşığı toz şeker, bir çay kaşığı tuz, 2.5-3 su bardağı un gerekiyor. İlk olarak süt, sıvı yağ, toz şeker, tuz, yoğurt bir kabın içinde iyice karıştırılır. Daha sonra un ve instant maya eklenir. Son olarak kalan un da yavaş yavaş eklenerek yoğurma işlemi yapılır. 

en kolay pita ekmeği yapılışı

Hamur tezgahın üstüne alınıp ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurma işlemi devam eder. Hamur hazırlandıktan sonra üstü örtülür ve 1 saat kadar dinlendirilir. Sonrasında hamur 12 parçaya bölünür ve beze haline getirir. Daha sonra bezeler tek tek orta kalınlıkta açılır ve önceden ısıtılmış 250 derece fırın içinde 6-7 dakika kadar pişirilir. Pita ekmeği genel olarak Orta Doğu ve Akdeniz bölgesinde tercih edilen yassı bir ekmektir. Az sayıda malzemeyle elde edilen pita ekmeği sıcak bir fırında hızlı şekilde pişirilir. Ekmek pişerken su buharı içinde olan hava kabarcıkları ekmeği pişirir ve dışında hafif bir kabuk olur. Pita ekmeği soğudukça bu kabarıklık iner. Pita ekmeği genel olarak dürüm, sandviç, meze tüketimi için tercih edilen bir ekmek türüdür.