Herkes bu köfteyi etli sanıyor! Etli köfte lezzetinde nefis köfte tarifi

Sağlıklı ve doyurucu bir yemek için brokoli köftesini tercih edebilirsiniz. Etli köfte lezzetinde brokoli köftesini yoğurt ya da salata ile servis edebilirsiniz.

Herkes bu köfteyi etli sanıyor! Etli köfte lezzetinde nefis köfte tarifi

Geleneksel köfte tariflerinin genellikle etle yapıldığı düşünülür ancak brokoli köftesi sayesinde etsiz lezzetli bir alternatif hazırlayabilirsiniz.

Özellikle vejetaryen ve veganlar için ideal seçeneklerin başında gelen brokoli köftesi, sağlıklı beslenmeyi tercih eden kişilerin de ilgisini çekiyor. Brokoli köftesinin yapımı kolaydır. İhtiyacınız olacak malzemeler ise şöyledir;

BROKOLİ KÖFTESİ TARİFİ

Malzemeler:

1 adet top brokoli

Yarım çay kaşığı kabartma tozu

Yarım yemek kaşığı tuz

2 yumurta

1 su bardağı

1 yemek kaşığı susam

4-5 parça yeşil soğan

2 diş sarımsak

Yarım çay kaşığı tuz

Yarım çay kaşığı karabiber

100 gram kaşar peyniri

Üzerine sürmek için biraz zeytinyağı

BROKOLİ KÖFTESİ TARİFİ

Hazırlanışı:

Brokoliyi güzelce yıkadıktan sonra temizleyin. Daha sonrasında bir tencereye alıp 5 dakika kadar kaynatın. Pişen brokolileri derin bir kaseye koyun.

Brokoliyi çatalla ezdikten sonra yumurtayı kırın ve karıştırın. Yumurtalardan sonra yulaf ezmesini ve susamı ekleyin. Sert bir kıvam elde etmek için her şeyi karıştırın.

Yeşil soğanları yıkayın. Kesme tahtası üzerinde küçük parçalar halinde kesin ve karışıma ekleyin. Sarımsakları soyun ve bir öğütücü veya rende kullanarak karışıma ekleyin.

Kaşar peynirini rendeleyip karışıma ekleyin. Artık karışımdan köfte oluşturmaya başlayabilirsiniz.

Fırın tepsisini çıkarın ve üstüne pişirme kağıdını yerleştirin. Brokoli köftelerine yuvarlak şekil verip tepsiye dizin. Üzerine zeytinyağı gezdirip 200 derecelik fırında pişirin.

Yaklaşık 20 dakika kadar pişirin. Altın rengine dönmesini izleyerek pişip pişmediğini anlayabilirsiniz. Döndürüldükten sonra fırından çıkarın. Köfteleri tabağa koymadan önce biraz soğumasını bekleyin. Brokoli köftelerini tabağa dizip kabak veya yoğurt sosuyla servis yapın.

Fırında pişirmek istemiyorsanız tavada az miktarda yağı kızdırın ve yuvarlak köfteleri önlü arkalı olarak kısık ateşte kızartın. Tencerenin kapağını kapattıktan sonra 3-5 dakika daha pişirin, soğutup servis yapın. Afiyet olsun!