Hemen hazırlanan pratik simit poğaça tarifi! Çocuklara mükemmel ara öğün

Çocuklarınız bu tarife bayılacak! Tüm detaylar haberimizde.

Hemen hazırlanan pratik simit poğaça tarifi! Çocuklara mükemmel ara öğün

Ara öğünler için yapımı basit tarif arıyorsanız bu haber tam size göre! Simit poğaça tarifi! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

SİMİT POĞAÇA TARİFİ

Eğer çay saatlerinizde ya da ara öğünlerinizde tüketmek için basit bir tarif arıyorsanız bu tarif tam size göre! Simit poğaça yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler şu şekilde; 125 gram tereyağı, yarım su bardağından biraz az sıvı yağ, 1 su bardağı yoğurt, 1 tane yumurta, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı şeker, 3.5 su bardağı un, 2 paket kabartma tozu. İç harç için kaşar peynir. Dışı için 2 yemek kaşığı su, 3-4 yemek kaşığı pekmez, susam. İlk olarak bir tavada tereyağı çok kaynamadan eritilir. Başka bir kapta sıvı yağ, yoğurt, yumurta, tuz, şeker, eritilen tereyağ iyice çırpılır. 

simit poğaça tarifi

Yavaş yavaş un ve kabartma tozu eklenir ve hamur yoğrulur. Yoğrula hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar elle yuvalanır ve elle bastırılıp açılır. İçine kaşar peyniri koyulur ve kenarları ortadan birleştirerek kapatılır. Şekil verilen hamurlar biraz daha yuvarlanır. Bir kap içinde su ve pekmez karıştırılır. Poğaçalar ilk önce pekmeze ve sonra susama bulanarak fırın tepsisine dizilir. Bıçakla hamurların üstüne çizikler atılır. Önceden ısıtılan 180 derece fırında 20 dakika altı üstü kızarana kadar pişirilir. İlk sıcağı çıktıktan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!