Hem pratik hem lezzetli! Boşnak mantısını hiç böyle denediniz mi?

Boşnak mantısını bir kere denedikten sonra bir daha başka mantı yemeyeceksiniz! Tüm detaylar haberimizde.

Hem pratik hem lezzetli! Boşnak mantısını hiç böyle denediniz mi?

Boşnak mantısını bir kere yiyen bir daha vazgeçemiyor! En kolay Boşnak mantısı tarifi! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

BOŞNAK MANTISI TARİFİ

Sofraların sevilen lezzetlerinden Boşnak mantısını kolay şekilde yapmak istiyorsanız bu tarifi mutlaka deneyin! Boşnak mantısı yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler şu şekilde; Hamur için 2 su bardağı un, yarım su bardağı su, 1 tane yumurta, yarım çay kaşığı tuz, İçi için 250 gram dana kıyma, 1 tane orta boy soğan, tuz, karabiber, pul biber. Üstü için yoğurt, nane, tereyağ ya da sıvı yağ, pul biber. İlk olarak bir kabın içine un alınır ve ortası havuz gibi açılarak su, yumurta ve tuz eklenir. Yavaş şekilde yoğrulur ve ele yapışmayan bir kıvama geldikten sonra üstü kapatılarak dinlendirilir. 

boşnak mantısı tarifi

İç harç için soğanlar doğranır. Kıyma bir kaseye alınarak üstüne soğan, tuz, karabiber, pul biber eklenir ve iyice karıştırılır. Tezgahın üstüne un serpilir ve hamur iyice açılarak yuvarlak yuvarlak kesilir. Yuvarlak kesilen hamurların ortasına hazırlanan kıymalı harç eklenir. Hamurlar kenardan ortaya doğru kapatılır. Üstüne bastırılarak kapatılır ve hafif şekilde bastırılır. Bir tencerede su kaynatılır ve içine tuz eklenir. Mantılar kaynayan suyun içine atılır ve üste çıktığı zaman sudan alınır. Üstüne yoğurt dökülür, tereyağ eritilerek üstünde gezdirilir ve isteğe bağlı şekilde pul biber ve nane eklenerek servis yapılır. Afiyet olsun!