Hastanelerden randevu alanlar dikkat! 4 gün sonra tamamen zorunlu oluyor

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren yeni bir gelişme yaşandı. Hastaneye randevu alımında yeni bir düzenleme yapıldı. İşte detaylar…

Hastanelerden randevu alanlar dikkat! 4 gün sonra tamamen zorunlu oluyor

Ülkemizde yaşayan milyonlarca vatandaş her gün hastaneye gitmek için randevu sistemini kullanıyorlar. Bu tarihten itibaren hastanelere randevu oluşturmak için bu zorunluluğu yerine getirmelisiniz. Detaylar haberimizde…

banka

HASTANE RANDEVUSU ALIRKEN ARTIK ZORUNLU OLACAK! PAZARTESİ'NDEN İTİBAREN BAŞLIYOR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastanenin randevusuna ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ulusal sağlık otoriteleri toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Koca'nın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Sağlık hizmeti talep etme ve başvurma hakkı, her vatandaşımız için önemlidir. En büyük gücümüz sağlık çalışanlarımızdır ve onların çabaları için teşekkür ediyorum. Sağlık Bakanlığı olarak, sizleri bilgilendirmeyi ve kamuoyunu aydınlatmayı ön planda tutuyorum.

Sosyal medyanın sağlıklı bir bilgi kaynağı olmadığını, sağlıkla ilgili konularda doğru bilgi kaynağının Sağlık Bakanlığı olduğunu vurgulamak istiyorum. Bilgi kirliliğinin önüne geçmek için Sağlık Koordinasyon Kurulu kararları konusunda düzenli bilgilendirme yapacağım.

Son dönemde sağlık alanında gerçekleştirilen önemli adımlardan biri beyaz reformdur. Bu reform, birçok konuyu kapsamaktadır, özellikle hekimlerin kamuya geçişini ve malpraktis davalarını içermektedir. Sağlıkta şiddet yasası ile şiddet olayları önemli ölçüde azalmıştır.

YENİ BİRİM KURULACAK

Beyaz Kod ve Gri Kod pilot uygulamasının hayata geçirilmesiyle acil müdahale prosedürlerinde iyileştirmeler yapıldı. Teşvik sistemleri aracılığıyla sağlık çalışanlarının hizmetlerinin karşılığını almaları garanti altına alınmaktadır. UMKE bünyesinde UMKE Atak adında yeni bir birim kurularak koruyucu sağlık hizmetlerine odaklanıldı.

KRONİK HASTALAR İÇİN TAKİP SİSTEMİ

Uzaktan sağlık hizmeti altyapısı tamamlanmış olup pilot uygulamalar devreye alınmıştır. Bu sistem, kronik hastaların online takibine yönelik önemli bir adım oluşturacak. Sağlıklı Yaşlanma Merkezi'ni kurduk ve yaş sınırını düşürerek bunu yaygınlaştıracağız.

SAAT 8'E KADAR RANDEVULAR ONAYLANACAK

Evlilik öncesi SMA taşıyıcı tarama programı ve yenidoğanlarda SMA tarama programı ile erken tanı ve başarılı tedavi oranını artırmayı hedefliyoruz. MHRS değiştirildi ve ertesi gün randevusu olan hastalar randevularını saat 20.00'ye kadar onaylayabilecekler.