Günde 1 dilimi sağlık deposu! Yemeklerin en güzel eşlikçisi 5 dakikada hazır

Çıtır çıtır, kızartılmış ev yapımı sarımsaklı ekmeğimiz ile yemeğinizin lezzetini ikiye katlayabilirsiniz. İşte evde kolaylıkla yapabileceğiniz en kolay sarımsaklı ekmek tarifi.

Günde 1 dilimi sağlık deposu! Yemeklerin en güzel eşlikçisi 5 dakikada hazır

Ev yapımı 'Sarımsaklı Ekmek' her yemeğin yanına yakışan lezzetli ve ağız sulandıran bir tariftir. Hazırlaması kolay bu tarif sofraların yıldızı olacak, dolayısıyla hemen hemen her öğünde yapmak isteyeceksiniz.

Ev yapımı sarımsaklı ekmeğin tarifinde baget de kullanabilirsiniz. Ancak dilerseniz bu tarifteki ekmeği dilediğiniz ekmekle değiştirebilirsiniz. İşte lezzetiyle bağımlılık yaratacak ev yapımı sarımsaklı ekmek tarifi.

SARIMSAKLI EKMEK TARİFİ

Malzemeler:

1 adet baget ekmek

6 yemek kaşığı tereyağı, oda sıcaklığında

2 yemek kaşığı zeytinyağı

4 diş sarımsak, rendelenmiş

2 yemek kaşığı maydanoz, ince ince doğranmış

¼ çay kaşığı sarımsak tozu

1/8 çay kaşığı tuz

SARIMSAKLI EKMEK TARİFİ

Hazırlanışı:

Ev yapımı sarımsaklı ekmeği hazırlamak için ilk olarak fırını 200 dereceye ısıtın.

Yumuşatılmış, oda sıcaklığındaki tereyağını orta boy bir kaseye koyun. Kaseye rendelenmiş 4 diş sarımsak ile birlikte sarımsak tozunu, kıyılmış maydanozu, tuzu ekleyip pürüzsüz hale gelinceye kadar iyice karıştırın.

Baget ekmeğini uzunlamasına ikiye bölün ve kesilmiş tarafı yukarı bakacak şekilde pişirme kağıdıyla kaplı bir fırın tepsisine yerleştirin. Hazırlanan sarımsaklı tereyağı karışımını ekmeğin üzerine sürün, fırına verin.

Ekmek istediğiniz gevreklik seviyesine ulaşana kadar yaklaşık 10-15 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardığınız ev yapımı sarımsaklı ekmeği 2 cm kalınlığında dilimleyip sıcak olarak servis yapın.