Gözlük camlarında tek bir çizik kalmayacak! Bu yöntem gözlük masrafından kurtarır

Gözlük kullananlar bu içerik sizin için! Bu üç yöntem ile gözlük camlarınızdaki çiziklerden anında kurtulabileceksiniz. İşte gözlük camlarınızı yeni gibi yapacak üç basit temizleme yöntemi...

Gözlük camlarında tek bir çizik kalmayacak! Bu yöntem gözlük masrafından kurtarır

Gözlük kullananların en çok muzdarip olduğu konu gözlük camının çizilmesidir. Kullanıma bağlı olarak zamanla tahrip olan gözlüklerin bakımı aslında son derece kolaydır. Peki kullanıcıyı görme konusunda rahatsız eden gözlük camındaki çizikler nasıl giderilir? 

Gözü bozuk olanların mecburen kullandığı gözlükler, zamanla kullanıma bağlı olarak yıpranır. Camın çizilmesi, görüş alanını kötüleştirdiği gibi gözlüğün ömrünü de kısaltır. Peki gözlük camınının çizilmeden temizliği nasıl yapılır? Gözlük camındaki çizikler nasıl geçer? İşte her zaman uygulayabileceğiniz 3 pratik yöntem! 

Gözlük camı nasıl temizlenir? 

Gözlük camı temizlemesi aslında son derece kolaydır. Gözlüğün camının temizlenmesi için çeşitli gözlük camı spreylerini kullanabileceğiniz gibi evdeki malzemelerle de cam temizliği yapabilirsiniz. Gözlük camındaki çiziklerin giderilmesi için de uygulayabileceğiniz bu yöntemler oldukça pratiktir. Ancak bu yöntemlere geçmeden önce dikkat etmeniz gereken bazı detaylar var. 

Gözlük camındaki çizikleri temizlemeden önce gözlük camının daha fazla çizilmesini önlemelisiniz. Bu nedenle gözlüklerinizi kıyafetinizle değil yalnızca gözlük bezi ile silmeye özen gösterin. Ayrıca gözlüğünüzü kullanmadığınız her zaman kendi kabında saklayın. 

gözlük camı temizleme

Gözlük camındaki çizikleri giderme yöntemi 

Evde bulunan malzemelerle gözlüklerinizdeki çizikleri düzeltmeniz mümkündür. Gözlük camı temizliği için uygulayabileceğiniz 3 basit yöntem ise şöyledir: 

1. Sabunlu su

Küçük bir kap içinde ılık su ile sabunu köpürtün. Ardından gözlüklerinizin camlarını bu su ile temizleyin. Gözlük bezi ile kurulayın. 

2. Sirkeli su 

Temizlikle sıklıkla kullanılan sirke, gözlük camı temizleme işleminde de bir hayli iyi performans gösterir. Su ve sirkeyi bir kapta karıştırdıktan sonra gözlüğünüzü bu karışım ile temizleyin. Derin olmayan çizikleri giderecek olan bu yöntem aynı zamanda kirleri de temizleyecektir. 

3. Bebek şampuanı

Yine bir kapta bebek şampuanı ile ılık suyu karıştırın. Ardından gözlüklerini bu su ile temizleyin. Yine diğer yöntemlerde olduğu bebek şampuanı da gibi derin olmayan çizikleri giderecektir.