Evdeki malzemelerle kirpikleriniz ok gibi olacak! Maskaralar çöpe gidiyor: Sadece bir haftada etkili çözüm

Eğer kirpiklerinizi uzatmak istiyorsanız bu haber size göre! Doğal yöntemlerle kirpik uzatmak mümkün! Tüm detaylar haberimizde.

Evdeki malzemelerle kirpikleriniz ok gibi olacak! Maskaralar çöpe gidiyor: Sadece bir haftada etkili çözüm

Siz de ok gibi kirpikleriniz olsun istiyorsanız bu doğal yöntemi mutlaka deneyin. Bu yöntem kirpiklere çok iyi geliyor! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

KİRPİKLERİ OK GİBİ UZATAN YÖNTEM

Kirpikler gözleri toz ve yabancı cisimlerden korumaya yardımcı oluyor. Bu sebeple dökülmesinin birçok zararı bulunuyor. Aynı zamanda faydalarının yanında kirpikler estetik açıdan da önem taşıyor. Kirpikleri uzatmak için ilk olarak çemen otu tohumu öneriliyor. Çemen otu tohumu saçlara olduğu gibi kirpiklere de fayda sağlıyor. Kaşları kalınlaştıran ve kirpikler uzatan bu tohum saç köklerini yeniden oluşturarak büyütecek nikotinik asit barındırıyor. 

doğal yöntemlerle kirpikleri uzatmak

Hint yağı da cilt, saç, kaş ve kirpiklere iyi geliyor. Hint yağı içinde saç köklerini, kaşları, kirpikleri besleyen ve büyüten protein, yağ asitleri ve vitamin bulunuyor. İçinde saç bakımını ve saç büyümesini sağlayan A ve E vitaminlerini barındıran shea yağı da kirpik uzatmaya yardımcı oluyor. Aloe vera da saç büyümesini artırırken kirpiklere de iyi geliyor. Kirpik uzatmak için ilk olarak bir yemek kaşığı Hint yağı, bir tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı, yarım çay kaşığı E vitamini yağını iyice karıştırmanız gerekiyor. Daha sonra yüzünüzü iyice temizledikten sonra kirpiklerinizde makyaj varsa iyice çıkarmanız gerekiyor. Son olarak bu karışımı boş bir maskara şişesine ekleyerek rimel sürer gibi kirpiklerinize bu karışımı sürerek kirpiklerinizi uzatabilirsiniz.