Elektrik ve su faturalarında yeni dönem! Ödemeler artık böyle olacak

Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın, Amerikan medya kuruluşu Bloomberg'e göre, doğal gaz ve elektrik faturaları için gelir düzeyine dayalı yeni bir ödeme sistemi geliştirdiği bildiriliyor. Bu yeni faturalandırma modelinin, kısa süre içinde uygulamaya konulması bekleniyor.

Elektrik ve su faturalarında yeni dönem! Ödemeler artık böyle olacak

Yakın zamanda hayata geçirilecek olan yeni sistemle, doğal gaz ve elektrik faturaları gelir seviyesine göre değişen tarifelerle hesaplanacak. Bu düzenleme altında, az gelirli aileler için fatura bedelleri daha uygun olacak. Diğer yandan, gelir ve enerji tüketimi artış gösterdikçe, uygulanan tarifeler de buna bağlı olarak artacak.

Enerji Faturaları

Hükümetin Enerji Faturaları Yaklaşımı

Hükümet, enerji faturalarını daha adil bir yapıya kavuşturmak için uzun süredir yoğun bir çalışma yürütüyor. Yeni düzenleme ile, gelir düzeyi düşük olan haneler desteklenecek ve gelir artışına paralel olarak enerji fiyatları da kademeli bir şekilde artacak.

Enerji Destek Programında Yeni Dönem

Daha önceki dönemde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki hükümet, milyonlarca haneye belirli bir miktar doğal gazı ücretsiz olarak sunma taahhüdünde bulunmuştu. Ancak bu uygulamanın sona ermesiyle birlikte, yeni bir enerji destek politikasının devreye alınması zorunlu hale gelmiştir.