Cebinde bu kartı taşıyanlara kötü haber! Gece yarısı açıklandı: Tamamı iptal edilecek

Otobüs kartları artık kullanılamayacak! İşte yeni sistem...

Cebinde bu kartı taşıyanlara kötü haber! Gece yarısı açıklandı: Tamamı iptal edilecek

Ülkemizin dört bir yanında şehir içi toplu ulaşım sistemlerini dönüştürecek dev bir adım atılıyor: Türkiye Kart projesi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından desteklenen bu yenilikçi proje, PTT A.Ş. ve Vakıf Katılım iş birliğiyle hayata geçiriliyor.

Türkiye Kart, vatandaşların günlük yaşamlarını kolaylaştıracak ve şehir içi ulaşım deneyimini daha erişilebilir hale getirecek. Artık tek bir kart ile hem toplu taşıma araçlarını kullanmak mümkün olacak hem de bankacılık işlemleri gerçekleştirilebilecek.

Proje kapsamında 2025 yılına kadar tüm Türkiye genelinde aktif hale getirilmesi planlanıyor ve 2024 sonuna kadar ülke genelinde %50'ye ulaşması bekleniyor. Bu girişim, PTT A.Ş. Genel Müdürü Hakan Gülten tarafından "ülkemizin toplu taşıma sistemlerinde önemli bir dönüşüm" olarak nitelendiriliyor.

türkiye kart

Türkiye Kart projesi ile birlikte, şehir içinde seyahat etmek hem daha pratik hem de daha güvenli bir deneyim haline gelecek. Vatandaşlar, bu yenilik sayesinde günlük işlerini kolaylıkla halledebilecekler ve toplu taşıma kullanımı daha da yaygınlaşacak.

Bu büyük adım, Türkiye'nin ulaşım altyapısında çağ atlayacak bir değişim vadederken, şehirlerimizin geleceğine dair umut verici bir vizyon sunuyor.