Bir borcam tatlı ziyafeti sunuyor! En kolay yapımıyla yaş pasta tarifi

Bu makalemizde yer alan aş pasta tarifiyle sevdiklerinizi memnun edecek pratik ve aynı zamanda da lezzetli tatlı hazırlayabilirsiniz. Üstelik hazırlaması da son derece kolay..

Bir borcam tatlı ziyafeti sunuyor! En kolay yapımıyla yaş pasta tarifi

Güzel bir pasta hazırlamak sandığınız kadar zor değil. Yapımı kolay ve çok lezzetli bir pasta tarifini sizler için bu makalemizde bir araya getirdik.

Borcamda Kolay Yaş Pasta Tarifi

Malzemeler:

Kek harcı için;

3 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı süt (200 ml)

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

2 su bardağı un

Muhallebisi için;

4 su bardağı süt (800 ml)

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı un

1 paket vanilya

1 paket krem şanti

1 çay bardağı soğuk süt (125 ml) (krem şanti için)

Keki ıslatmak için;

1,5 su bardağı süt (300 ml)

Çikolata sosu için;

1 paket çikolata sosu

2,5 su bardağı süt

1 paket sütlü çikolata

Borcamda Kolay Yaş Pasta Tarifi

Hazırlanışı:

3 yumurta ile şekeri bir kapta kabarıncaya kadar çırpın. İçerisine; sütü, unu, vanilyayı, ve kabartma tozunu ekleyip tekrar karıştırmaya devam edin. Topak kalmayıncaya kadar karıştırın.

Ardından fırın tepsisinin altını ve yanlarını yağla fırçalayın. Kek hamurunu fırın tepsisine dökün ve çalışma yüzeyine 2-3 kez vurarak havasını söndürün.

Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırına atın ve 30 dakika pişirin.

Muhallebisini hazırlamak için 1 su bardağı unu 1 su bardağı şekeri, ve 4 su bardağı sütü bir tencerede karıştırın. Daha sonra ocağı açın ve karıştırarak muhallebiyi pişirin. Muhallebiyi başka bir kaba alıp soğumaya bırakın.

Muhallebinin üzerini tamamen kaplayacak ve kabuk oluşmayacak şekilde streç filmle kapatın. Kek piştikten sonra fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

Kekiniz oda sıcaklığına gelince 1,5 su bardağı sütü dökün ve bir kenara koyun.

Muhallebi soğuduktan sonra üzerindeki streç filmi açın ve çırpma teli kullanarak daha da koyulaştırın. Üzerine hazırladığınız taze kremayı dökün ve biraz daha çırpın.

Daha sonra kremayı sütlü kekin üzerine dökün ve düzeltin. Çikolata sosu hazırlamak için de tencerenin içine 2,5 su bardağı sütü ve 1 paket çikolata sosunu ekleyin ve karıştırarak sosu pişirin. Sos koyulaşırsa bu noktada dilerseniz bir parça sütlü çikolata ekleyebilirsiniz.

Sos soğuduktan sonra kekin üzerine döküp iyice yayılmasını sağlayın.

Bu adım tamamlandıktan sonra, mümkünse bir gece, aksi halde 2 saat bekletin, ardından beğeninize göre parçalara ayırın ve keyfini çıkarın.

Dilerseniz farklı süslemelerden de kullanabilirsiniz.