Beyaz kıyafetlerdeki sarı lekelere kolay çözüm! Pahalı deterjanları çöpe attıracak

Beyaz giysilerdeki sarı lekeleri çıkarmanın birkaç doğal yolu vardır. Bu makalemizde kıyafetlerdeki sararmalardan nasıl kurtulabileceğinizi anlatacağız.

Beyaz kıyafetlerdeki sarı lekelere kolay çözüm! Pahalı deterjanları çöpe attıracak

Giysilerimiz zamanla sararabilir. Bu durumda onları doğal yöntemlerle temizlemek isteyebilirsiniz. Kimyasal temizlik ürünlerinin kıyafetlere vereceği zararlı etkilerinden kaçınmak ve çevre dostu olmak için doğal temizlik yöntemleri tercih edilebilir. Sararmış kıyafetleri doğal yollarla temizlemenin bazı yolları. Doğal karışımlar ve ev yapımı malzemeler kullanarak sararmış çamaşırlarınızı yeniden beyazlatabilirsiniz.

SARARAN KIYAFETLERİ KİMYASAL MALZEME OLMADAN BEYAZLATMA YÖNTEMİ

Karbonat: Doğal bir deterjan olan karbonat, sararmış çamaşırların yıkanmasında her zaman ilk tercihtir. Lekeleri karbonatla çıkarmak için, giysinizin üzerine karbonatı dökün ve sararmış alanı kapatın. Daha sonra biraz limon suyu sıkın ve yaklaşık 10 dakika bekletin. Bu arada köpüren karbonat lekeye etki edecektir. Son olarak çamaşırlarınızı çamaşır makinesinde yıkayabilirsiniz ve lekeler geçmişte kalacaktır.

Limon ve tuz: Sararan kıyafetler üzerinde limon ve tuz etkili temizlik maddeleridir. Sarı rengi limon ve tuzla çıkarmak için öncelikle 2 litre suyu kaynatın. Daha sonra kaseye kaynar su dökün ve kıyafetleri içine yerleştirin. Suya 1 yemek kaşığı tuz ile 1 yemek kaşığı limon suyunu ekleyin. En son az miktarda deterjan ekleyin, karıştırın ve kendi haline bırakın. Bir saat boyunca bu suda bekletilen çamaşırlar çamaşır makinesinde yıkanarak sararmaları giderilebilir.

Beyaz kıyafetlerdeki sarı lekelere kolay çözüm

Beyaz sirke ile tuz: Beyaz sirke, güçlü asidik özelliğinden dolayı temizlik maddesi olarak kullanılır, ancak tuzla birleştiğinde doğal bir ağartma maddesi haline gelir. Sararmayı gidermek için öncelikle sararmış bölgelere tuz serpin. Daha sonra tuzun üzerine beyaz sirkeyi dökün ve yaklaşık 30 dakika kadar bekleyin. Son olarak lekeleri çıkarmak için çamaşırlarınızı çamaşır makinesinde yıkayabilirsiniz.

Aspirin: Ağrı kesici şeklinde kullanılan aspirin belirli bölgelerin temizliğinde etkilidir. Sararmış giysileri beyazlatmak için aspirin kullanılabilir. Aspirinle giysileri beyazlatmak için öncelikle giysiyi geniş bir kaseye koyun. Üzerini kaplayacak kadar kaynar su ekleyin. Son olarak 6 adet aspirinşi suya ekleyip karıştırın. Bu sayede bir saat bekletip daha sonra çamaşır makinesinde yıkayarak lekeyi çıkarabilirsiniz.

Amonyak ile oksijenli su: Sararmış giysileri beyazlatmak için diğer yöntemlere oranla kimyasal bir çözelti olan amonyak ve hidrojen peroksit karışımı da kullanılabilir. Giysileri bu şekilde beyazlatmak için bir kasede hidrojen peroksit ve amonyak karışımı hazırlayın. Karışım olarak sarı kısma iki malzemeden eşit miktarda ekleyin. Daha sonra çamaşır makinesinde normal programda yıkayarak lekeleri çıkarabilirsiniz.