Araç sahiplerine son kez duyuruldu! 15 gün kısıtlamasına dikkat!

Bütün araç sahiplerini yakından ilgilendiriyor! 15 günlük süre sona eriyor! Tüm detaylar haberimizde.

Araç sahiplerine son kez duyuruldu! 15 gün kısıtlamasına dikkat!

Trafik sigortalarıyla ilgili yeni düzenleme! Bütün araç sahipleri etkilenecek! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

ARAÇ SAHİPLERİNE ÖNEMLİ DUYURU

Trafik sigortalarında yapılan değişiklikler sonrasında araç sahiplerinin araştırmaları da hız kazandı. AYM tarafından alınan karara göre ikinci el araç satışlarında uygulanan 15 günlük trafik sigorta süresi bitti. Araç sahipleri 15 gün içinde sigorta yaptırma zorunlulukları olmadan trafiğe çıkabilecek. İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği Başkanı Hayrettin Eretmel AYM kararlarını açıkladı ve araç alacak vatandaşları uyardı. Yeni araç sahiplerinin AYM kararından sonra trafik sigortalarını hemen yaptırması gerekiyor. Karardan önce trafik sigortaları 15 gün boyunca devam edebiliyordu. Ama bu karar sonrasında artık araç alan kişi zorunlu trafik sigortasını hemen yaptırmak zorunda olacak. 

trafik sigortalarıyla ilgili önemli değişiklikler

Ertemel sektörde çalışan ve sorunlara sebep olan 15 günlük trafik sigorta süresinin kaldırılmasıyla piyasanın olumlu etkileneceğini söyledi. Yeni düzenlemenin sürdürülebilir hale gelmesinin de önemli olduğu söylendi. Trafik poliçelerinde yapılan düzenlemeler sonrasında sürücü performanslarına göre fiyat avantajı da sağlanacak. İyi sürücüler yüzde 50 oranında indirimden faydalanabilirken kötü sürücüler yüzde 200 oranında fazla ödeme yapmak zorunda kalabilecek. Trafik sigorta primlerinde her ay yüzde 5 oranında artış yapılıyor. SEDDK Mayıs ayı itibariyle araç fiyatları, parça fiyatları, hasar oranlarında düzenleme yapabilecek. Bu sebeple Mayıs ayı itibariyle trafik sigortalarında önemli oranlarda artış olması bekleniyor.