Arabanızda sakın bunu bırakıp gitmeyin! Ne olacak ki diyenler kötü sonla karşılaşıyor: Meğer en büyük tehlike ondaymış

Havaların ısınmasıyla beraber arabanızda bunu bırakmamanız için uyarılar yapıldı. Su tüketimi daha fazla artarken araba içerisinde su şişesi bırakılmaması gerektiğine vurgu yapıldı. İŞte tüm nedeni buymuş...

Arabanızda sakın bunu bırakıp gitmeyin! Ne olacak ki diyenler kötü sonla karşılaşıyor: Meğer en büyük tehlike ondaymış

Çöl sıcaklarıyla beraber vatandaşlar su tüketimini arttırırken büyük bir sorunla karşılaşmamak için uyarılar yapıldı. Araç içlerinde bırakılan pet şişelerin tehlikesi açıklandı. Araba içerisinde bırakılmaması gerekenlerin başında pet şişeler yer alırken güneşte park edilen araçlarda kötü sonla karşılaşılıyor.

Araba içerisinde pet şişede su bırakmak çok tehlikeli olurken içerisinde su dolu plastik su şişesi güneş ışınlarını direkt olarak çekiyor. Güneş ışınlarına maruz kalan pet şişeler ise tutuşmaya yol açarak yangınlara sebebiyet vermektedir.

araç yangını

Uzmanlar tarafından yapılan açıklamada dikkatli olunması gerektiğinin altı çizildi. Özellikle yaz aylarında çöl sıcakların gelmesiyle itfaiyeciler sürücüleri her fırsatta uyarıyor. İçi suyla dolu olan plastik şişeler, doğrudan güneş ışınlarını çektiğinden büyüteç görevi görürler. Özellikle mevsim normallerin dışında seyir eden hava sıcaklıkların tehlike daha fazla artıyor.