Ana yemek tadında ara yemek! Patatesi mutlaka böyle deneyin

Patatesi daha önce hiç böyle denememiş olabilirsiniz! Tüm detaylar haberimizde.

Ana  yemek tadında ara yemek! Patatesi mutlaka böyle deneyin

Alman usulü patates salatasını bir kere denedikten sonra bir daha vazgeçemeyeceksiniz! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

ALMAN USULÜ PATATES SALATASI TARİFİ

Patates yemeyi seviyorsanız ve farklı bir lezzet arıyorsanız bu salatayı mutlaka deneyin! Alman usulü patates salatası yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler şu şekilde; 4-5 tane patates, 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber, 3 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 çay kaşığı tuz. Sosu için; 3 yemek kaşığı yoğurt, 3 yemek kaşığı mayonez, 2 yemek kaşığı hardal, 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi, 1 yemek kaşığı limon suyu, 1 diş sarımsak, 1 çay kaşığı şeker, 1 çay kaşığı tuz. 

alman usulü patates salatası tarifi

Salata içi için; 1 tane mor soğan, 3-4 tane kornişon turşu, 1 tutam dereotu. İlk olarak patatesler küp küp doğranır. Bir kasenin içine pul biber, tuz, sıvı yağ eklenir ve iyice karıştırılır. Yağlı kağıt serili fırın tepsisinin içine patatesler dizilir ve önceden ısıtılan 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Kızardıktan sonra bir kaseye alınır ve üstüne piyazlık doğranan soğan, turşu, dereotu eklenir. Başka bir kasede sos için olan malzemeler karıştırılır ve patatesin üstüne eklenir Patates ezilmeden bütün malzemelerle karıştırılır. Karıştırma işlemi sonrasında servis tabaklarına alarak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!