20 Temmuz'da Gece Saatlerinde Türkiye'yi Etkisi Altına Alacak Olayın Üçüncü Dalga Tarihi Belli Oldu

Meteorolojik kaynaklar Türkiye için önemli bir haber veriyor. Kaynaklara göre, 2. Afrika sıcak dalgası yarın (Perşembe) ülkemize giriş yapacak. Bununla birlikte, 3. Afrika sıcak dalgası da 26-28 Temmuz tarihleri arasında bekleniyor.

20 Temmuz'da Gece Saatlerinde Türkiye'yi Etkisi Altına Alacak Olayın Üçüncü Dalga Tarihi Belli Oldu

Hafta başında Türkiye'de birkaç gün süren serinleyen havalar, yerini aşırı sıcaklara bırakacak. Sıcak hava girişi ile birlikte rüzgarlar da bıçak gibi kesilecek.

Hava Forum, yarın etkili olması beklenen hava sıcaklıkları hakkında açıklama yaptı. Paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

"2. Afrika sıcak dalgası yarın (Perşembe) ülkemize giriş yapacak. Cuma gününden itibaren rüzgar da zayıflıyor. İstanbulluları kurtaran poyrazın hızı da azalacak ve sıcaklar bunaltacak. İstanbul'da 35-38°, Ankara'da 34-36°, İzmir'de ise 39-41° sıcaklık değerleri bekliyoruz. 3. Afrika dalgasını da 26-28 Temmuz tarihleri arasında tahmin ediyoruz..."

Sıcak Dalgalarına Karşı Önlemler Alınmalı

Yüksek sıcaklıklar, günlük yaşamı olumsuz etkileyebilir ve sağlık sorunlarına yol açabilir. Bu nedenle, sıcak dalgalarına karşı önlemler almak önemlidir. Özellikle aşırı sıcak altında uzun süreli açık havada kalmaktan kaçınmak, bol sıvı tüketmek ve mümkünse serin ve gölgeli alanlarda zaman geçirmek sağlığımızı korumak adına önemlidir.

twitter1.webp