Emekli Vatandaşları Kredi Vaadiyle Dolandıran Çeteye Şok Baskın

Emeklilerin nakit ihtiyaçlarını fırsat bilerek 'Kredi vaadiyle' dolandıran şahıslara şok baskın. İstanbul merkezli Muğla, İzmir, Tekirdağ, Bursa, Edirne, Adıyaman, Balıkesir, Konya, Zonguldak, Kırklareli, Kocaeli ve Denizli'de yürütülen operasyonlarda 85 kişi kıskıvrak yakalandı.

Emekli Vatandaşları Kredi Vaadiyle Dolandıran Çeteye Şok Baskın

Emekli Vatandaşları Kredi Vaadiyle Dolandıran Çeteye Şok Baskın 

İstanbul merkezli 13 şehirde eş zamanlı düzenlenen operasyonda 85 şüpheli kıskıvrak yakalandı. 

1000'E YAKIN EMEKLİYİ 'KREDİ' VAATLERİYLE DOLANDIRDILAR

İstanbul merkezli 13 ilde, kredi ihtiyacını karşılama vaadiyle 1000'e yakın emekli vatandaşı dolandırdığı belirtilen 85 kişi kıskıvrak yakalandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele şube müdürlüğü ekipleri, bir şebekenin çeşitli sebeplerle bankadan kredi çekemeyen emekli vatandaşları, komisyon karşılığında nakit ihtiyaçlarını karşılama vaadiyle dolandırdığı ihbarı üzerine operasyonun düğmesine bastı.

BİR ÇOK İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON

Soruşturmalar çerçevesinde haklarında gözaltı kararı verilen 85 şahsın yakalanması için İstanbul ile birlikte Muğla, İzmir, Tekirdağ, Bursa, Edirne, Adıyaman, Balıkesir, Konya, Zonguldak, Kırklareli, Kocaeli ve Denizli'de eş zamanlı operasyon düzenlendi. "Örgütlü suç kapsamında tefecilik" , "Nitelikli dolandırıcılık" ve "Bankacılık kanununa muhalefet suçlarından" işlem gören çete üyelerinin, 900 civarında emekliyi dolandırdığı 5 milyon lira tutarında haksız kazanç elde ettiği belirlendi. Devam eden operasyonlarda çok sayıda çete üyesinin yakalandığı, bir çok kişinin de yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği bildirildi.