KPSS P3 Puan Türü Ne Demek? P3 Puanı Nedir?

Memur alımlarına başvuru yapmak isteyen adayların en çok araştırdığı konuların başında KPsS puan türleri yer alıyor. Peki KPSS P3 puan türü ne demektir? Ne anlama gelmektedir?

KPSS P3 Puan Türü Ne Demek? P3 Puanı Nedir?

KPSS P3 puan türü nedir?

Bilindiği üzere , Kamu Personeli Seçme Sınavı lisans mezunu adaylar için her yıl yapılmaktadır. Mühendislik, sağlık, mimarlık ve daha birçok bölüm için iki yılda bir yapılan KPSS 'de puan türleri adayların kafalarını karıştırmaktadır. 

MEMUR ALIMLARI İÇİN

KPSS 'de birçok puan türü bulunmaktadır. Bu puan türleri, kurumların yaptığı memur alımlarında kullanılıyor. İlana çıkan kurumlar, örnek olarak KPSS P3, P93, P94 gibi puan türlerini dikkate alıyor. 

P3 PUAN TÜRÜ NE DEMEK?

Puan türleri arasında en çok merak edileni de KPSS P3 puan türüdür. Kamuya lisans mezunu adaylar arasından yapılan personel memur alımlarında P3 puan türü dikkate alınıyor.

P3 puan türü ise Genel Kültür ve Genel Yetenek testlerinin eşit oranda ağırlığa sahip olduğu, Lisans B Grubu kadroların atamasında kullanılan puan türüdür. 120 soruluk genel kültür ve genel yetenek sınavında alınan puan türü P3 'tür.

P3 puan türü lisans mezunu adayların girdiği KPSS 'de GK-GY testinin sonucudur.

Kadın -erkek diğer memur adayları bu sayfada >>   TIKLA KATIL