Sürekli yağlanan saçların çözümü meğer bundaymış! Bir kez sürünce yağdan eser kalmıyor

Bazı kişiler saçlarının çabuk yağlanmasından şikayetçidir. Sabah saçlarınızı yıkarsanız ve akşamları hala biraz yağlı olduğunu fark ederseniz, bu sorun aşılamaz değildir. İşte yağlı saçlarla nasıl başa çıkacağınız hakkında basit çözümler..

Sürekli yağlanan saçların çözümü meğer bundaymış! Bir kez sürünce yağdan eser kalmıyor

Aşırı sebum üretimi çoğu zaman bazı saçların yağlanmasına neden olur. Saçların cansız, mat, kaşıntılı ve pul pul görünmesine neden olan bu durum daha çok çalışan insanlar için sorun teşkil etmektedir.

Yağlı saçlarla hızlı bir şekilde baş etmek için birçok farklı ürünler ve yöntemler vardır. Şimdiye kadar denediğiniz çeşitli şampuanlar ve ticari yağlı saç ürünleri fayda etmediyse veya çeşitli kimyasallar içerdiğinden bu tür ürünleri kullanmak istemiyorsanız o zaman size destek olabilecek şifalı bitkiler ve doğal saç ürünleri bulmanın zamanı geldi.

Son yıllarda doğal çözüm önerilerine karşı ilgi artmaya başladı. Saçınıza sağlıklı bir parlaklık kazandırmak ve saç yağlanmasını kökten çözmek için yağlı saçlara çözüm nedir diye merak eden herkes bu makaleyi mutlaka okumalı.. İşte yağlı saçlar için iyi gelen bitkilerle birlikte uzman görüşleri ve bilimsel çalışmalar.

UZMAN GÖRÜŞLERİ;

Dr. Ayşe Yılmaz (dermatolog):

"Yağlı saçların ana sebebinin başından aşırı sebum üretimi gelmektedir. . Buna hormonal dengesizlik, stres, genetik faktörler, bazı ilaçlar gibi farklı nedenler de eklenebilir. Çözüm, yağlı saçlarla mücadelede çok faydalıdır. Yeşil çay, nane, biberiye, lavanta gibi otlar sebum üretimini dengeleme ve saçınızı nemlendirmeye yardımcı olur."

Kuaför Serkan Öztürk:

"Yağlı saçları olan kişiler saçlarını daha az sıklıkta, haftada 2-3 kez yıkamalı. Ayrıca sıcak su yerine ılık suda yıkamak ve saç kremini yalnızca saçların uçlarına uygulamak da önemli. Yağlı saçlara özel üretine şampuan ve saç kremlerinden de kullanabilirsiniz."

Bilimsel çalışmalar ne gösteriyor?

Sürekli yağlanan saçların çözümü meğer bundaymış

Yeşil çayın sebum üretimini azaltmadaki etkisi:

Bu çalışma, yeşil çay ekstraktının seboreik dermatit hastalarında sebum üretimini azaltmadaki etkisini araştırdı. Bu çalışma, yeşil çay ekstraktının hastalarda sebum üretimini önemli derecede azalttığını ve semptomları hafiflettiğini gösterdi.

Nane yağının saç sağlığına etkileri:

Bu çalışmada nane yağının saç derisinde ve saç sağlığı üzerindeki etkileri araştırılmıştır. Bu çalışma, nane yağının kaşıntıyı ve aynı zamanda da kepeği azalttığını göstermiş, saç derisini nemlendirdiğini ve saçları daha parlak ve canlı bıraktığı görülmüştür.

Yağlı saçlar için iyi gelen bitkiler:

Yeşil çay

Nane

Biberiye

Lavanta

Aloe vera

Limon

Sirke

Uygulama

 Bitki çayı hazırlayıp saçlarınızı durulamak için kullanın. Bitkisel yağı saç derinize masajla uygulayabilirsiniz. Evde hazırladığınız maskeleri de saçlarınıza uygulayabilirsiniz.

Sağlıklı saçlar için ipuçları: Sağlıklı ve aynı zamanda dengeli beslenin. Bolca su tüketin. Stresinizi kontrol edin. Düzenli olarak spor yapın. Sigara ve alkolden kaçının.