Nasıl biri olduğunuz kalp sağlığınızın göstergesi olabilir! Bu kişiler riskli listede

Yapılan yeni bir araştırmaya göre sahip olduğunuz kişilik kalp krizi riskinizi belirliyor. Hangi kişilik özellikleri kalp krizi riskini artırıyor ve azaltıyor. Detaylar haberimizde…

Nasıl biri olduğunuz kalp sağlığınızın göstergesi olabilir! Bu kişiler riskli listede

Kalp damar hastalıkları toplumda sıklıkla karşılaşılan ve son 10 yılda bilinen nedenlerden ölümlerin %50'sini oluşturan ve ciddiye alınması gereken ciddi bir sağlık sorunudur. Bu büyük sorunu kişilik özelliklerinizin etkilediğini biliyor muydunuz? Evet yanlış duymadınız elde edilen bir takım araştırma sonuçları bunu doğruluyor. İşte tüm ayrıntılar haberimizde…

banka

KİŞİLİNİZ KALP SAĞLIĞINIZI ELE VERİYOR! O KİŞİLERİN KALP KRİZİNE YAKALANMA RİSKİ YÜKSEK!

Kişilik özelliklerine göre kalp hastalığı riski inceleniyor. Kardiyoloji Uzmanı Dr. Kamuran Seyidoğlu'nun paylaştığı bu verilerin her detayı yeni bir gerçeği ortaya çıkarıyor. Kimler kalp hastalığına daha yatkındır? Bu ilginç bir detay…

Kardiyoloji Uzmanı Dr. Kamuran Seyidoğlu'na göre A Tipi kişilik özelliğine sahip kişilerin hayatları boyunca kalplerine daha fazla dikkat etmeleri gerekiyor. Bu kişiler her an kalp hastalığına yakalanabilirler. Deneylerin hastalık ve yaşa bağlı kalp hastalığı riskini ölçtüğü ve raporlarda rapor edildiği bilinse de bu kez soruna farklı bir açıdan yaklaşılıyor. Uzman Seyidoğlu’na göre kalp hastalıkları hırslı, mükemmeliyetçi ve rekabetçi kişilerde daha fazla görülüyor.

A TİPİ KİŞİLİK ÖZELLİĞİNE SAHİP OLANLAR DİKKAT!

Son yıllarda ani kalp krizlerinin nedenine yönelik araştırmalar artarken yeni bir keşif daha yapıldı. Kalp krizi, felç, kalp yetmezliği gibi kalp hastalıklarının nedenleri sırasıyla ele alındı. A tipi kişilik özelliklerine sahip kişilerle ilk kez konuşan Uzman Dr. Kamuran Seyidoğlu, sağlıklı yaşam tarzı alışkanlıklarıyla kalpten ölümlerin yüzde 80 önlenebileceğini söyledi.

“Bu insanların kalplerine daha fazla dikkat etmeleri gerekiyor. Çünkü kalp hastalıkları mükemmeliyetçi, hırslı ve rekabetçi insanları etkiliyor. Mesleki yaşamlarında çok başarılı olan kişilik kalıplarına sahip insanlar biraz yavaşlama eğilimindedir. Kalp sağlıkları için kontrol altına alınmaları ve önleyici tedbirlerin alınması gerekiyor.”

KALBİ ZARARA UĞRATAN DURUMLAR!

İstanbul Uluslararası Tıp Hastanesi'nde kardiyolog olan Uzman Dr. Kamuran Seyidoğlu, "Sağlıklı bir kalp için düzenli kardiyovasküler muayeneler önemlidir" dedi.

“Kalbin bitmek bilmeyen bir iş yükü vardır. Bu kadar uzun bir süre boyunca bu kadar çok insan için bu kadar iyi sonuç vermesi şaşırtıcı. Yetersiz ve dengesiz beslenme, sigara içme, egzersiz yapmama, stres, enfeksiyonlar ve şanssız genler kalp sağlığını bozabilir.”

EĞER AİLENİZDE BUNLAR VARSA…

Uzman doktor:“Ailede hipertansiyon veya diyabet öyküsü varsa 30 yaşında, değilse 40 yaşında lipid ve kan şekeri bakılmalıdır. 30 yaşından itibaren her yıl, aksi takdirde 40 yaş itibariyle her sene efor testi yapılmalıdır” ifadelerini kullandı.