D vitamini ve magnezyumu aynı anda kullanınca bakın neler oluyor! Uzman doktor büyük sırrı verdi

Vitamin ve mineraller vücudun birçok farklı fonksiyonunu düzenleyen, enerji oluşumuna yardımcı olan ve eksik oldukları takdirde metabolik bozukluklara yol açabilen organik maddelerdir. ayrı ayrı kullanıyoruz ama beraber kullanırsak nasıl sonuçlar alırız, sizler için araştırdık. İşte detaylar...

D vitamini ve magnezyumu aynı anda kullanınca bakın neler oluyor! Uzman doktor büyük sırrı verdi

Birçoğumuz fiziksel ve zihinsel sağlığı desteklemek için günlük olarak çeşitli vitamin ve mineraller alıyoruz. Peki bu takviyeler birlikte kullanıldığına nasıl sonuçlar verebilmektedir. Detaylar haberimizde…

banka

KİMSENİN BİLMEDİĞİ FAYDA! D VİTAMİNİ İLE MAGNEZYUM BİRLİKTE KULLANILIRSA TAVAN YAPTIRIYOR

Hem fiziksel hem de zihinsel sağlığa fayda sağlamak için vitamin ve mineral takviyelerinin kullanımı son yıllarda oldukça popüler hale geldi. Doğru ve etkili sonuçlar almanın yolu bilinçli kullanımdan geçer. Uzman diyetisyen Mustafa Yörük'e göre, D vitamini ve magnezyumu birlikte almanın faydaları oldukça fazladır. Bakın beraber alındığında vücudumuzda ne işe yarıyor. Ayrıntılar haberimizde...

Magnezyum insan vücudunda önemli bir mineraldir. Sağlıklı bir yaşam için bu mineralin yeterli emilimi gereklidir. Magnezyum, hücrelerde enerji üretimi için gerekli enzimlerin aktivasyonuna yardımcı olur. Bu nedenle vücuttaki magnezyum seviyeleri, enerji metabolizması ve günlük aktiviteler için önemlidir.

Kas fonksiyonlarının düzgün çalışması için magnezyum gereklidir. Bu mineral aynı zamanda sinir sisteminin işleyişini de etkiler ve uygun miktarda magnezyum da sinir fonksiyonlarını ve duygusal sağlığı olumlu yönde etkiler.

Kalp atış hızını düzenlemeye yardımcı olan, kan damarlarını genişleten ve yüksek tansiyon riskini azaltabilen magnezyum, kemik dokusu yapımında ve vücudun enfeksiyonlara karşı savunmasını güçlendirmede de etkilidir.

Mümkünse sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez malat, sitrat, taurat ve bisglisinat kombinasyonu ile magnezyum takviyesi yapılmalı ve önerilen dozu aşmamalıdır.

D3K2 VİTAMİNLERİ DE OLMAZSA OLMAZ

D vitamini (D3) ve K2 vitamini kombinasyonunu içeren diyet takviyelerinin birçok avantajı vardır. D vitamini, kalsiyum ve fosfor gibi minerallerin emilimini düzenleyerek kemik sağlığında önemli bir rol oynar. Bağışıklık sistemi fonksiyonu, hücre büyümesi ve bölünmesi, kas fonksiyonu gibi birçok biyolojik süreçte etkilidir. Yeterince güneş ışığı almamak ya da D vitamini içeren besinlerin yeterince tüketilmemesi gibi etkenler D vitamini eksikliğine yol açabiliyor.

K2 vitamini, kalsiyumun arterlerde birikmesini önlemeye yardımcı olur. Kemik sağlığında önemli rol oynar. D3K2 vitamini takviyesi, genel olarak osteoporoz gibi kemik hastalıkları riskini azaltabilir ve kemik gücünün korunmasına yardımcı olabilir. Aynı zamanda kardiyovasküler ve bağışıklık sistemleri için son derece faydalı olabilecek bir kombinasyon sunar.

DOĞAL ÇÖZÜM: KABAK ÇEKİRDEĞİ YAĞI

Kabak çekirdeği yağı büyük miktarda çinko ve magnezyum içerir. Zengin içeriği kalp sağlığı ve prostat sağlığının korunmasına yardımcı olur. D3K2 vitamini ile birlikte alındığında vücudun genel sağlığı için faydalıdır.

D3K2 vitamini kas ve diş sağlığına katkıda bulunurken, kabak çekirdeği yağı kemik oluşumunu destekler. Kabak çekirdeği yağının içeriğindeki arginin amino asidi ile iltihap önleyici ve büyümeyi artırıcı etkileri olduğu da bilinmektedir.

D VİTAMİNİ VE MAGNEZYUM NEDEN BİRLİKTE KULLANILMALI?

Magnezyum vücudumuzda en çok bulunan minerallerden biridir ve önemi oldukça fazladır. Magnezyum ayrıca vücudumuzda 300'den fazla biyolojik reaksiyonda yer alır ve bunlardan biri de D vitaminidir. D vitamininin kanda taşınması ve vücut tarafından emilmesi için magnezyuma ihtiyacı vardır.

Yani bu mineral D vitamininin aktivasyonu ve inaktivasyonunda rol oynar. Magnezyum kemik ve kaslar için faydalıdır, D vitamini ise bağışıklık sistemini destekler. Magnezyum ve D vitamini de insülin direnci için faydalıdır.