Bunu öğrendikten sonra bir daha ağzınıza sürmeyeceksiniz! Ömrünüzden 10 yıl çalıyormuş

Birçok insanın yemeyi sevdiği bir besinin onları öldürdüğü ortaya çıktı. Vücudunuza verdiği zararı öğrendikten sonra onu bir daha evinize sokamazsınız. Önce ishale neden olur, sonra yavaş yavaş karaciğeri yok eder. Bu konu hakkında daha fazla bilgi haberimizde..

Bunu öğrendikten sonra bir daha ağzınıza sürmeyeceksiniz! Ömrünüzden 10 yıl çalıyormuş

Tükettiğimiz her besinin sağlığımız üzerinde hem olumlu hem de olumsuz etkileri vardır. Bu nedenle yediğimiz veya içtiğimiz her yiyecek ömrümüzü kısaltabilir veya uzatabilir. Bu bakımdan daha önce sağlığa faydalı olduğu düşünülen bu kuru meyvelerin sağlığa oldukça zararlı olduğu ortaya çıktı. İşte yarardan çok zarar verdiği görülen kuru meyvelerin tehlikeleri..

Fazla şeker yarardan çok zarar veriyor!

Kuru meyve olarak da bilinen kuru meyveler birçok insan tarafından sevilmektedir. Diğer taraftan; birçok kişi de kuru meyvelerin etkili olduğunu düşünüyor. Ancak kurutulmuş meyvelerin bilinmeyen pek çok zararlı yönü bulunmaktadır. Bunun temel nedeni kurutulmuş meyvelerin şeker içeriğinin yüksek olmasıdır.

Suları alınarak yapılan kurutulmuş meyveler normal meyvelere göre daha fazla şeker içerir. Bu yüksek şeker içeriği kan şekerinin hızlı yükselmesine neden olduğundan şeker hastaları için risk oluşturur. Aynı zamanda kilo alımı ile birlikte obeziteye de yol açabilir.

"Aşırı tüketim nedeniyle fazla kalori"

kurutulmuş meyvelerin zararları

Bu besinlerin kalori yoğunluğu su içeriğinin azalmasına bağlı olarak artar. Bu nedenle kalori alımınız aynı miktarda çiğ meyve yemeye göre daha yüksek olabilir. Kurutulmuş meyvelerin kontrolsüz tüketimi kilo alımına neden olabilir.

"Sindirim zorlaşır"

Kurutulmuş meyveler, sindirim sorunlarına neden olabilecek çok miktarda lif içerir. Çok fazla kurutulmuş meyve yemek mide rahatsızlığı, gaz, şişkinlik ve aynı zamanda da ishal gibi sindirim sorunlarına neden olabilir.

Kurutulmuş meyveler, özellikle kükürt dioksit gibi koruyucular içerenler, hassas kişilerde cilt reaksiyonlarına, solunum yolu hastalıklarına ve diğer alerjik semptomlara neden olabilir. Ayrıca zamanla şeker ve yağ kilo alımına, karaciğer yağlanmasına ve günlük bozulmaya neden olabilir.