Lise 1,2,3,4. sınıftaki öğrencilere flaş duyuru! Rafa kalkan uygulama yeniden başlıyor

2023-2024 Eğitim ve Öğretim yılı başlarken Millî Eğitim Bakanlığından yeni eğitim hayatına ilişkin alınan yeni kararlar duyuruldu. Bu kararların en başında ise çoğu öğrencinin korkulu rüyası olan sınıf tekrarı geldi. İşte detaylar…

Lise 1,2,3,4. sınıftaki öğrencilere flaş duyuru! Rafa kalkan uygulama yeniden başlıyor

Milyonlarca öğrenci için ders zilinin çalmasına sayılı günler kaldığı şu günlerde M.E.B tarafından öğrencilere kötü bir haber geldi. Detaylar haberimizde…

banka

LİSE ÖĞRENCİLERİ VE VELİLER DİKKAT! UYGULAMA GERİ Mİ GELİYOR?

Daha önce yapılan sınıf tekrarı uygulaması 21 Temmuz 2012 tarihli yönetmelikle kaldırılmıştı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in açıklamasına göre lisede sınıf tekrarı geri döndü...

Millî Eğitim Bakanlığı'nın 21 Temmuz 2012 tarihinde yayınladığı yönetmelikle daha önce uygulanan sınıf tekrarını kaldırmıştı. Bugün sınıf tekrarı konusu bir kez daha gündeme geldi. Okul yılı başlayınca sınıf tekrarı yeniden mi geliyor? Ayrıntılar haberimizde...

LİSELERDE ARTIK ESKİSİ GİBİ SINIFTA KALMA OLACAK!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni açıklamasında önümüzdeki dönemde çeşitli konuların yanı sıra sınıf tekrarı konusuna da değindi.

Tekin'in açıklamasına göre, yeni eğitim-öğretim yılında okullarda sınıf tekrarı durumu geri dönüyor ve devamsızlık affı da kaldırılacak.

Bakan, açıklamasında, liselerdeki sınıf tekrar olmama durumunun ortaöğretim kurumlarında görev yapan öğretmenler tarafından sıklıkla gündeme getirdiği bir konu olduğuna dikkat çekti.

Konuyla ilgili olarak Tekin, "Bu zaten bizim de gündemimizdeydi, dolayısıyla bununla ilgili bir tedbir alacağız, yeni dönemde sınıf tekrarının mümkün olduğu bir süreç söz konusu olacak" şeklinde açıklama yaptı.

LİSEDE SINIF GEÇME ŞARTLARI NELER? HANGİ ŞARTLARDA SINIFTA KALINIR?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den yapılan açıklamaya göre, liselerde sınıf tekrarı durumu geri dönüyor. Şu an için sınıfta kalma koşullarına ilişkin bir bilgi bulunmuyor.

BAKAN TEKİN AÇIKLAMASINDA BAŞKA KONULARA DA DEĞİNDİ...

Bakan Tekin, önümüzdeki eğitim-öğretim yılında liselerde sınıfta kalmanın geri döneceğini belirterek, seçmeli ve yardımcı kitaplarla ilgili yeni gelişmelerin de ilerleyen süreçte paylaşılacağını söyledi.

Tekin ayrıca açıklamasında özel okullarda ücret kısıtlamalarına ilişkin yapılan ara