KPSS puanı 50-52-55 olana Bakanlık'ta çalışma fırsatı! GSB bu illerde personel alımı başlattı

İş arayan adaylara müjde! Bakanlık 1071 personel alımı yapacak! Tüm detaylar haberimizde.

KPSS puanı 50-52-55 olana Bakanlık'ta çalışma fırsatı! GSB bu illerde personel alımı başlattı

Gençlik ve Spor Bakanlığı müjdeyi verdi! Personel alımının başvuru şartları tek tek açıklandı! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

GSB 1071 PERSONEL ALIMI MÜJDESİ

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılan son duyuruya göre Bakanlık bünyesine 6 farklı grup için 1071 Gençlik Çalışanı alımı yapılacak. Alımlar 81 ilde yapılacak ve başvuru yapacak adayların 2022 KPSS puanının en az 50 olması şartı aranıyor. Aynı zamanda başvuru yapacak adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu 48. maddesinde yer alan şartları taşıması; Kadroların özel şartlarını taşıması, kamu görevinden meslekten ya da görevden ihraç edilmemiş olması, sözleşmeli olarak çalışırken sözleşmeye aykırı şekilde hareket edilmesi sebebiyle sözleşmesinin feshedilmemesi, görevini devamlı yapmaya engel herhangi bir sağlık problemi olmaması, tam zamanlı çalışmaya engel herhangi bir problemi olmaması, arşiv soruşturmasının olumlu sonuçlanması, Gençlik Çalışanı pozisyonu için 6. grup bakanlık tarafından verilen gençlik liderliği belgelerine sahip olunması şartlarını taşıması gerekiyor. Başvuru yapacak adayların 18 yaşını tamamlamış olması ve herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık ya da malullük maaşı almıyor olması şartlarının yerine getirilmesi gerekiyor. 

gençlik ve spor bakanlığı 1071 personel alımı başladı

Başvurular 29 Aralık tarihinde başlayarak 8 Ocak tarihinde sona erecek. Başvuru yapacak adaylar başvurularını https://www.turkiye.gov.tr/genclik-ve-spor-kariyer-kapisi-kamu-ise-alim resmi internet sitesi üzerinden online olarak yapabilecek. Başvuru yapacak adayların grup ve başvuru yapacağı il için istenen belgeleri sisteme yüklemeleri gerekiyor. Üniversite mezunu adayların mezuniyet belgelerini, kamu kurum ve kuruluşlarında 4B sözleşmeli personel olarak çalışan adayların tam zamanlı görev yaparken sözleşmesi feshedilen veya sözleşmeyi tek taraflı fesheden adayların bir senelik süreyi doldurduğuna dair onaylı hizmet belgesini, Gençlik Çalışanı pozisyonu için Gençlik Liderliği belgesini sisteme yüklemeleri gerekiyor. Başvuru yapmak için e-Devlet sistemine kimlik numarası ve şifresi ile giriş yaptıktan sonra Gençlik ve Spor Bakanlığı aramasını yaptıktan sonra açılan sayfada başvur seçeneğini seçmeniz gerekiyor. Gelen ilanda onaylama kısmına onay verdikten sonra gerekli belgeleri sisteme yükleyerek başvurunuzu oluşturabilirsiniz.