Kamuya KPSS Şartlı ve KPSS Şartsız 12 Binden Fazla Yeni Personel Alınacak (Memur, İcra Katibi, Sağlık Personeli ve Askeri Personel)

Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı'nca art arda yayımlanan ilanlar ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarınca yayımlanan ilanlara yoğun ilgi sürüyor. Bakanlıklara ve üniversitelere 12 binden fazla personel alımı yapılacak. Memur, güvenlik görevlisi, hizmetli, sağlık personeli, subay , bilişim personeli gibi unvanlara başvuruların bazıları e-Devlet üzerinden kabul edilirken, bazı başvurular kurumların resmi internet sayfasından yapılabiliyor. İşte detaylar...

Kamuya KPSS Şartlı ve KPSS Şartsız 12 Binden Fazla Yeni Personel Alınacak (Memur, İcra Katibi, Sağlık Personeli ve Askeri Personel)

KAMUYA 12 BİNDEN FAZLA YENİ PERSONEL ALINACAK (Memur, İcra Katibi, Sağlık Personeli ve Askeri Personel)

KPSS'li ve KPSS şartsız kamu kurum ve kuruluşlarında iş arayan vatandaşların beklediği ilanlar art arda yayımlanmaya başladı.

Adalet Bakanlığı geçtiğimiz hafta peş peşe yayımladığı ilanlarla ilgi çekerken, Bakanlığın Ceza ve Tevfikevleri Genel Müdürlüğü'ne 5 bin 358 sözleşmeli kamu personeli, 814 icra katibi ve çeşitli unvanlarda ayrıca 5 bin 400'ün üzerinde alım yapacağı kaydedildi. 23 Şuıbat 2021 tarihinde 4 farklı ilan yayımlanan Adalet Bakanlığı'nın personel alımları için adaylar e-Devlet kapısı üzerinden başvuru işlemlerini gerçekleştirebilecekler. Başvuru şartları ve diğer detaylara da yine Bakanlığın Personel Genel Müdürlüğü sayfasından erişim sağlanabiliyor. 

İçişleri Bakanlığı'ndan Ayrı Ayrı 3 İlan Yayımlandı

İçişleri Bakanlığı Jandarma Genle Komutanlığı'nın resmi sayfasından 24 Şubat'ta yayımlanan duyuruda sözleşmeli bilişim personeli alımı yapılacağı kaydedilirken, 16 Şubat 2021 tarihinde iki farklı ilan yayımlayan bakanlığın sözleşmeli subay alacağı belirtildi. Adaylar başvuru işlemlerini e-Devlet şifreleriyle Jandarma Genel Komutanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın resmi sayfalarından kolaylıkla yapabilecekleri gibi başvuru koşulları ile diğer ayrıntılara da resmi sayfadan erişim sağlayabilecekler. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 10 Coğrafi Bilgi sistemi Uzman Yardımcısı Alımı Yapacak 

İLKOKUL, LİSE, ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEN İŞ HABERLERİNE GÖZ ATMAK VE DİĞER KADIN-ERKEK ADAYLARLA İLETİŞİME GEÇEREK BİLGİ ALIŞVERİŞİNDE BULUNMAK İÇİN ÜCRETSİZ KATILIM İSTEĞİ GÖNDER. TIKLA VE KATIL.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na coğrafi bilgi sistem uzman yardımcısı alımı yapılacağına dair resmi duyuru 31 Aralık 2020 tarihinde BİK ve bakanlığın resmi sayfasından yayımlanmış, başvuru yapacak adayların şehir ve bölge planlama, harita mühendisliği, bilgisayar mühendisliği gibi bölümlerden mezun olması gerektiği kaydedilmişti. Resmi duyuruda başvuru sürecine ilişkin, "Başvurular Çevre ve Şehircilik Bakanlığının internet sayfası (www.csb.gov.tr ve/veya https://personeldb.csb.gov.tr) üzerinden elektronik ortamda yapılacaktır. Atama yapılacak kadrolara ilişkin öğrenim dallarına göre KPSS puan türleri, asgari taban puan ve puan sıralamasına göre kaç adayın davet edileceği, yarışma sınavına katılacak adaylarda aranan genel ve özel şartlar, müracaat tarihi, yeri, şekli ve istenecek belgeler, yarışma sınavının yeri, şekli, tarihi, sınav konuları ile ağırlık puanları ve diğer hususlar Çevre ve Şehircilik Bakanlığının internet sitesinde (www.csb.gov.tr ve/veya https://personeldb.csb.gov.tr) ileriki bir tarihte yayınlanacaktır." denildi.

Belediyelere Personel Alımları

Bu alımların yanı sıra Van Büyükşehir belediyesi, Malatya Pütürge Belediyesi, Şırnak Belediyesi, Merzifon Belediye Başkanlığı, Gaziantep Şahinbey Belediyesi'ne çeşitli unvanlarda memur ve sözleşmeli kamu personeli alınacağı duyuruları yayımlandı. Adaylar başvuru koşulları ve diğer detayları belediye başkanlıklarının resmi sayfasından öğrenebilecekler.