Dar gelirliye TOKİ'den konut müjdesi! Cumhurbaşkanı imzayı attı: Sudan ucuza satılacak

Düşük gelirli vatandaşların uygun fiyatlı konutlara erişmesine yardımcı olacak yeni finansman formülleri geliştirmek için düğmeye basıldı. Dar gelirlilere yönelik yeni destek paketinin detayları aşağıda yer almaktadır.

Dar gelirliye TOKİ'den konut müjdesi! Cumhurbaşkanı imzayı attı: Sudan ucuza satılacak

Ekonomi yönetimi, düşük gelirli vatandaşlara sosyal yardım sağlamanın yanı sıra vatandaşlara uygun fiyatlı konut sağlanmasını da teşvik etti. Bu konuda verilen bilgilere göre nüfusun uygun fiyatlı konuta erişimi başladı. Bu konuda yapılan çalışmalarda ise uzun vadede ürdürülebilir ve uygun maliyetli planlar tartışılmaktadır. Pek çok kişinin ilgisini çeken bu süreç Maliye Bakanlığı ile TOKİ tarafından yürütülüyor.

Edinilen bilgiye göre, Avrupa'da görülen "Tek Çatı" sistemi, sosyal yardımların etkinliğinin artırılması ve düzensizlik sorununun ortadan kaldırılması amacıyla tartışılan konulardan biri.

Konuyla ilgili verilen bilgiye göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sorunsuz çalışmalarına devam ederken, önümüzdeki günlerde sosyal hizmetlerin tek elden sağlanması için çalışmalara başlayacak.

Dar gelirliye TOKİ'den konut müjdesi

YENİ UYGULAMALARA BAŞLANDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, bu konuyu ele alırken sosyal yardım standartlarını zayıflatmak yerine netleştirmek için çalışacak. Konuyla ilgili verilen bilgiye göre hükümet, yardımların yanı sıra düşük gelirli vatandaşlara uygun fiyatlı konut sağlamaya da başladı. İnsanların uygun fiyatlı konutlara erişmesine yardımcı olmak için yeni bir finansman formülü tartışılıyor. Mevcut bilgilere göre uzun vadeli, sürdürülebilir ve uygun maliyetli bir plan geliştirildi. Birçok kişinin gündemine oturan bu süreç Maliye Bakanlığı ve Toplu Konut İdaresi tarafından yürütülecek. Dar gelirli vatandaşların yüzünü güldürecek bu girişimin detayları yakında açıklanacak.

DESTEKLERİN ORANLARI ARTIRILACAK

Verilen bilgiye göre, devlet tarafından yapılan yardımlarda hane geliri ve varlık standartları gibi birçok konuda araştırmalar yapılıyor ve bu konuyla ilgili bazı standartlar oluşturuluyor. Bu çabanın sonucu, gerçekten yardıma ihtiyacı olan kişilerin yardım alamamasıdır. Düşük gelirlilere, emeklilere ve asgari ücretlilere yönelik planlanan tedbirler arasında vergi indirimleri, kira yardımları, gıda yardımları ve çocuk bakım yardımları gibi ek destekler de yer alıyor.