Kiracılar ve ev sahipleri dikkat! 1 Eylül'den itibaren başlıyor

Ev sahiplerinin yüksek kira talepleri kiracıyı mağdur etmeye devam ediyor! Artık kiracı haklarının korunması için arabuluculuk devreye girecek. Tüm detaylar haberimizde.

Kiracılar ve ev sahipleri dikkat! 1 Eylül'den itibaren başlıyor

Arabuluculuk işlemleri 1 Eylül tarihinden itibaren yürürlükte olacak. Yeni düzenlemeyle birlikte kiracılar haklarını daha kolay arayacak! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

KİRACILAR İÇİN ARABULUCULUK SİSTEMİ

Son dönemlerde ev sahiplerinin fahiş şekilde kira yükseltme talepleri kiracıları mağdur ederken mahkemeler de bu konularla doldu taştı. Yeni sisteme göre artık kiracı ve ev sahibi arasında yaşanan sorunlar mahkemeye gitmeden önce arabulucuya gidecek. Eğer arabulucu ile anlaşma sağlanmazsa konu mahkemeye taşınabilecek. AKP Konya Milletvekili Selman Özboyacı kiralarla ilgili açıklamalar yaptı. 

kiracılar için arabuluculuk başlıyor

Özboyacı kira artışlarının sadece ülkemizi değil tüm dünyayı etkileyen bir sorun olduğunu, salgın ve deprem gibi sorunların konut arzını daralttığını, kira fiyatlarının bu sebeplerle yükseldiğini ve hükümet olarak denetim ve tedbirlerin sıkılaştığını söyledi. 2022 senesinde fahiş kira artışlarına yüzde 25 sınırlaması getirildiğini söyleyen Özboyacı, hukuki yönden kiracıyı koruduklarını ve anlaşmazlık çıkması durumunda 1 Eylül tarihi itibariyle arabuluculuk işlemlerinin başlayacağını ve bu şekilde hem ev sahiplerinin hem kiracıların haklarının korunacağını söyledi. Özboyacı denetim ve tedbirlerin yeterli olmadığının farkında olduklarını, sosyal konut projeleriyle birlikte kira arzının artarak fiyatlardaki şişkinliğin kalkması için mücadele ettiklerini, TOKİ'nin bugüne kadar 1 milyon 270 bin ve 37 bin 760 sosyal donat inşa ettiğini ve afet konutlarının hızlı şekilde bitirilmesi için çalışmaların sürdüğünü söyledi.