Yüz binlerce lira faizsiz kredi müjdesini devlet verdi! Geri ödemesi yok, şartlar açıklandı

İstanbul'da kentsel dönüşümü hızlandıracak olan 'Yarısı Bizden' kampanyasının şartları netleşti ve beklenen büyük depremin öncesinde önemli bir adım atıldı. Adalet Bakanı Mehmet Özhaseki'nin açıklamasına göre, kampanya kapsamında her bir konut için 700 bin lira hibe ve 700 bin lira kredi desteği sağlanacak. Ayrıca, kiracılara da 100 bin lira tahliye desteği sunulacak. Ayrıntılar haberimizde...

Yüz binlerce lira faizsiz kredi müjdesini devlet verdi! Geri ödemesi yok, şartlar açıklandı

İstanbul'da acil dönüşüm ihtiyacı olan 1,5 milyon riskli bağımsız bölümünün 5 yıl içinde dönüştürülmesi hedefleniyor. Bakan Özhaseki, "Yarısı Bizden" kampanyasının Resmi Gazete'de yayımlandığını ve detaylarını paylaştı.

Kampanya şartlarına göre, riskli yapının bulunduğu parselde ruhsat alınması ve kat irtifakı kurulması sonrasında gerçek veya tüzel kişilere, yapılacak yeni yapılar için mevcut yapıda sahip oldukları konut ve işyerlerinde yapım için yardım verilebilecek. Ancak, projedeki bağımsız bölüm sayısı veya inşaat alanının mevcut sayıyı aşması durumunda hibe ve kredi desteğinden faydalanılamayacak. Öte yandan, 1 Nisan 2023'ten önce yapılan ruhsatlar için yardım alınamayacak.

24 AY GERİ ÖDEMESİZ KREDİ FIRSATI

KREDİ

Hibe ve kredi desteği, inşaat ilerleme seviyelerine göre üç eşit taksitte ödenecek. Kredi geri ödemeleri için öngörülen 24 aylık geri ödemesiz dönem, ilk 12 taksitin faizsiz olacağı şekilde en fazla 120 ayda tamamlanacak. Bu destekler, hak sahiplerinin belirlediği yüklenicinin bankada açılan vadesiz hesabına yapılacak şekilde organize edilecek.

Kiracılara yönelik olarak ise, bağımsız bölümde ikamet etme/kullanma şartıyla, maliklere, kiracılara ve sınırlı ayni hak sahiplerine, bağımsız bölüm başına bir defaya mahsus ve karşılıksız olarak 100.000 Türk Lirası tahliye desteği sağlanacak.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Konut İnşaatı Meslek Komite Başkanı Mükremin Tekin, açıklanan destek paketinin kentsel dönüşüm için hayati bir adım olduğunu ifade ederek, özellikle riskli bölgeler için tahsis edilen rakamların uygun olduğunu ve çürük binalarda yaşam riskini azaltacağını vurguladı. Bu destek paketinin, İstanbul'un kentsel dönüşüm sürecini hızlandırarak, şehir için önemli bir fırsat oluşturacağını belirtti.