Yüksek emekli maaşı almak için küçük tüyo! Bilenler parasına para katıyor

Yüksek emekli maaşı almak istiyorsanız bu yöntemleri deneyin! Tüm detaylar haberimizde.

Yüksek emekli maaşı almak için küçük tüyo! Bilenler parasına para katıyor

Uzman isimden altın değerinde tavsiyeler! Yüksek maaş almak istiyorsanız mutlaka uygulayın! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

YÜKSEK MAAŞ ALMA YÖNTEMLERİ

Emekli vatandaşlar ekonomik sıkıntıları nedeniyle yüksek maaş alabilecekleri yöntemleri merakla araştırıyor. Haziran ayında emekli olan vatandaşlar Temmuz ayında yapılan zamların kendilerini etkileyip etkilemeyeceğini araştırıyor. Emekli maaşı hesaplamaları 2000 senesi öncesi, 2000-2008 senesi aralığı, 2008 senesi sonrası olarak farklı şekillerde hesaplanıyor. Hesaplama yapılırken brüt maaş, prim ödemeleri, prim gün sayısı, maaş bağlama oranları, enflasyon ve milli gelir büyüme hızı göz önünde bulunduruluyor. Hesaplanan emekli maaşı 6 aylık enflasyon verilerine göre artış gösteriyor. 2000 senesi öncesi sigorta girişi olan vatandaşların senelik ortalama kazancı hesaplanıyor ve maaş bağlama oranının yüzde 60 ve katsayı için 12000 hesaplanıyor. 2000 ile 2008 senesi arasında sigorta girişi olanlarda güncelleme katsayısı, emekli olma tarihi ve bir önceki senenin büyüme rakamları ile TÜFE referans alınıyor. 2000 ile 2008 tarihlerinde sahip olunan kazanç güncel şekilde ortalaması alınarak hesaplanıyor. 2008 senesinden sonra girişi başlayanlar için aylık kazanç ortalaması, güncelleme katsayısı ve TÜFE oranlarına göre maaş hesaplaması yapılıyor. 

yüksek emekli maaşı almak

Güncelleme katsayısı emekli olunacak tarihten bir önceki senenin TÜFE oranı yüzde 30 olarak alınarak büyüme oranı göz önünde bulunduruluyor. Yani büyüme hızı ve enflasyon oranları maaşlarda önem taşıyor. 2024 senesinde emekli olacak kişiler 2023 senesindeki yüksek büyüme hızını maaşlarında görecek ve GSYH farkı da alacaklar. Emekli maaşları 2023 senesi TÜFE'nin hepsi ve GSYH yüzde 30'u alınarak hesaplanacak. 2024 senesinde emekli olanların maaşları hesaplanırken sigortanın başladığı tarih ve prim gün sayısına göre yüzde 1.40 oranında artış olacak. Yani emekli olacak kişilerin hesaplamaları bireysel olarak yapılmaktadır. Haziran ayında ya da Temmuz ayında emeklilik dilekçesi verilmesinin de hiçbir farkı olmuyor. Haziran ayında emekli olan kişi Ocak ayında hesaplanan tutarı alacak ve Temmuz ayı zammını da alacak. Temmuz ayında emekli olanlar da yine maaşlarını zamlı alacak. Ağustos veya Eylül ayında emekli olanlar da zamlı maaşları alacaklar. Haziran ve Temmuz ayında dilekçe verilmesi yalnızca kıdem tazminatında fark yaratıyor. Kıdem tazminat tavan ücreti Ocak ve Temmuz ile Temmuz ve Aralık aylarında değişkenlik gösteriyor. Güncel olarak kıdem tazminatı tavan ücreti 35 bin TL olarak uygulanıyor.. Temmuz ayında bu tutar tekrar güncellenecek. Brüt maaş 35 bin TL üstünde olan kişilerin Temmuz ayında beklemesi de öneriliyor, tavan ücret artacağı için yüksek kıdem tazminatı da alma fırsatı yakalayabilirsiniz.