Yeni Polis ve Subay Astsubay Alımları İçin Başvurular Açıldı!

Polis ve jandarma için önemli bir alım duyurusu geldi. İşte detaylar ve başvuru şartları:

Yeni Polis ve Subay Astsubay Alımları İçin Başvurular Açıldı!

Polis Alımı Detayları

2024 yılında, lise mezunu olanlar arasından 250 kadın ve 2 bin 250 erkek olmak üzere toplamda 2 bin 500 polis adayı alınacak. Başvurular, yakında başlayacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) katılarak yapılacak.

Jandarma Alımı Detayları

Jandarma bünyesine, Jandarma Sınıf Okulu (JSO) ve Jandarma Astsubay Meslek Yüksek Okulu’na (JAMYO) eğitim için 900 öğrenci alınacak. Bu öğrenciler, astsubay ve subay eğitimine tabi tutulacak. Eğitimi başarıyla tamamlayanlar, jandarma bünyesinde subay veya astsubay olarak görev alacaklar.

Başvuru Şartları

Her iki alıma da katılmak isteyen adayların en az lise mezunu olmaları gerekmektedir. Başvuruların detayları ve başvuru ekranının açılmasıyla ilgili güncel bilgileri Finans7 üzerinden takip edebilirsiniz.

Başvuru Süreci

YKS'ye katılan adaylar, daha sonra Temmuz ayında yapılacak jandarma subay astsubay alımına ve Ağustos ayında gerçekleştirilecek polis alımına başvurabileceklerdir. YKS geç başvuruları ise 5 ila 7 Mart 2024 tarihleri arasında alınacaktır.

Başvuru şartları ve süreç hakkında detaylı bilgi için güncel duyuruları takip etmeyi unutmayın. Bu önemli fırsatı kaçırmamak için hazırlıklarınızı şimdiden yapın!