Yeni Dönem Başlıyor: Dijital Vergi Dairesi Hizmetinizde!

Gelen haberde Dijital Vergi Dairesinin hizmete açıldığına yer verildi. Peki neler var? Dijital Vergi Dairesi nedir?

Yeni Dönem Başlıyor: Dijital Vergi Dairesi Hizmetinizde!

Dijital Vergi Dairesi: Vergi İşlemleriniz Artık Daha Hızlı ve Güvenli

Gelir İdaresi Başkanlığı, son dakika açıklamasında Dijital Vergi Dairesi'nin faaliyete geçtiğini duyurdu.

Dijital Vergi Dairesi Nedir?

552 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile belirlenen Dijital Vergi Dairesi, 7 Ekim 2023 tarihi itibarıyla hizmete açıldı. Bu platform, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından geliştirilmiş olup, elektronik ortamda sunulan vergi hizmetlerini tek bir çatı altında toplayarak, mükelleflerin tüm işlemlere kolay, hızlı ve güvenli bir şekilde erişmesini sağlamak için tasarlanmıştır. Beyanname, bildirim, yazı, dilekçe, tutanak, rapor ve diğer belgelerin elektronik ortamda sunulabilmesi ve ilgili işlemlerin sonuçlarının elektronik olarak paylaşılması da mümkündür.

2023/08/16/ek-motorlu-tasitlar-vergisi-996877.jpg

Neler Yapılabilir?

  1. Kolay Erişim Sağlanıyor: İnteraktif Vergi Dairesi (ivd.gib.gov.tr), İnternet Vergi Dairesi (intvrg.gib.gov.tr) ve e-Beyanname Sistemi (ebeyanname.gib.gov.tr) erişim sayfaları kapatılarak, elektronik uygulamalara dijital.gib.gov.tr adresinden giriş yapılabilmesi sağlandı.

  2. İşlemler Bir Noktada Toplanıyor: İnternet Vergi Dairesi ve İnteraktif Vergi Dairesi'ndeki tüm işlemler zaman içerisinde Dijital Vergi Dairesi'ne alınarak, mükelleflerin işlemlerini tek bir noktada yapabilmesi sağlanacak.

  3. Farklı Giriş Seçenekleri: Dijital Vergi Dairesi'ne, e-Devlet şifresi yanı sıra İnternet Vergi Dairesi ve İnteraktif Vergi Dairesi uygulamaları için alınan şifrelerle de giriş yapabilirsiniz.

  4. Şifre Alımı: Şifresi olmayanlar, Dijital Vergi Dairesi üzerinden veya vergi dairesine başvurarak şifre alabilirler.

Dijital Vergi Dairesi ve Kolaylıkları

Dijital Vergi Dairesi üzerinden yapılan başvurular, vergi dairesince robotik süreçler ve yapay zeka teknolojisi kullanılarak gerçekleştirilecek ve belgeler Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından elektronik ortamda imzalanacak, mühürlenecek veya onaylanacaktır. Bu sayede, mükellefiyet yazıları, borcu yoktur belgeleri gibi birçok işlem tamamen elektronik ortamda başlayıp sonuçlanabilecektir.

Dijital Vergi Dairesi, vergi işlemlerinizi hızlandırarak ve güvenliği artırarak size önemli bir kolaylık sağlayacak. Artık vergi işlemleriniz daha da etkili ve sorunsuz bir şekilde gerçekleşecek.