Yastık altında altın biriktirenlere son uyarı! Uzman isim henüz erken diyerek duyurdu

Ekonomist Atilla Yeşilada altın biriktirenlere önemli açıklamalarda bulundu. Altın fiyatlarında ki son durum ne olacak? İşte ayrıntılar.

Yastık altında altın biriktirenlere son uyarı! Uzman isim henüz erken diyerek duyurdu

Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, Ortadoğu'daki kaos durumu ve İsrail ile Hamas arasındaki savaşa işaret ederek altın fiyatının geleceğini öngördü.

Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, altının fiyatıyla ilgili eleştirel açıklamalarda bulunsa da mevcut fiyatlardaki yükselişe rağmen hala uzun vadeli yatırımcılara yönelik fırsat vereceğini savundu.

altın

Atilla Yeşilada şu ifadeleri kullandı: "Altın çok güçlü bir yükseliş gösterse de 2.100-2.200 dolara yükseliş beklemek için henüz çok erken. Ancak burada kalacak ve mevcut fiyatlardan satın alınabileceğini düşünüyorum.

1900 ALTINA TEKRARDAN İNEBİLİR

Aslında Ortadoğu'da bahsettiğim soğuk barış hakim olursa 1900 altına düşebilir. O zaman önemli bir satın alma fırsatı ama önümüzdeki 10 yılda jeopolitik risklerin çok yüksek olduğunu ve bugün dediğimiz gibi düşünürseniz altın hala çok karlı bir yatırım.

Ortadoğu'daki olayların komşu ülkelere sıçraması, özellikle petrol üretim merkezleri ve Hürmüz Boğazı'nda gerginlik yaşanması halinde, riskli yatırım araçlarının yanı sıra Türk ekonomisi de telafisi mümkün olmayan yaralar alacaktır.

FED VE AVRUPA MERKEZ BANKASININ FAİZ KARARLARI

Fed ve Avrupa Merkez Bankası faiz oranlarını yeniden artırmayacak ancak piyasa hâlâ faiz oranlarının gelecek yıl düşmesini bekliyor. FED'in faiz oranlarını çok uzun süre piyasa beklentilerinin üzerinde tutmasına hazırlıklı olmamız gerektiğini düşünüyorum. Her şeyi varlıklara dökmeye başlayalım.