Yastık altında altın biriktirenler eyvah diyecek! Tir tir titreten uyarı geldi

Gram altın yatırımcılarına önemli uyarı! Bu tarihte her şey değişiyor! Tüm detaylar haberimizde.

Yastık altında altın biriktirenler eyvah diyecek! Tir tir titreten uyarı geldi

Uzman isim gram altın yatırımcılarını uyardı! Bu tarihte bütün rakamlar değişecek! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

GRAM ALTIN YATIRIMCILARINA UYARILAR

Piyasada yaşanan hareketlilik son hızıyla devam ederken uzman isimler sık sık beklentilerini paylaşmaya devam ediyor. Ali Ağaoğlu ve Hakan Güldağ'ın bir programda aralarında geçen konuşma epey dikkat çekti. İki uzman isim yerel seçim sonrasında rakamların değişmesini beklediğini söyledi. Vergilerin artması talebinin sıkmasını bekleyen Ağaoğlu 2024 senesinde yüzde 3.5 büyüme tahmini olduğunu ve borsayı yorduğunu belirtti. Hakan Güldağ da seçim öncesinde önemli farklılıklar olmayacağını ve gelecek hafta açıklanacak cari açık verilerinin önemli olduğunu belirtti. 

uzman isimlerden altın piyasası yorumları

Ağaoğlu altın yükselişiyle ilgili altın ve gümüşün AGU paritesinin 90 üstünde olduğunu, altının gümüşten daha değerli olduğunu AGU 55-70 seviyelerinden 90 seviyelerine yükseldiğini ve gümüşün bu şekilde değer kazandığını söyledi. Altının ABD faiz oranları sebebiyle yükselişe geçemeyeceği söylendi. ABD faiz oranlarında 2024 senesinde yüzde 3.5 seviyesine düşme bekleniyor. ABD tahvil faizlerinin 4.25-4.30 seviyelerine getirilmesi faizin daha yüksek olacağı ile ilgili beklentileri artırdı. ONS altın 2033 dolar seviyelerinde olduğunu söyleyen uzman isim yukarıdaki seviyenin 2 bin 46 dolar olduğunu söyledi ve rekor seviyenin 2 bin 65 dolar olduğunu söyledi. Ağaoğlu daha fazla yükseliş beklemediğini de belirtti.

Not: Yukarıda yazılanlar yatırım tavsiyesi değildir.