Ünlü gazeteci canlı yayında yeni asgari ücreti açıkladı! En az bu kadar olacak diyerek kulis bilgisini sızdırdı

Fatih Portakal, 2024 yılında asgari ücret miktarının ne kadar olacağını duyurdu. İşte, kulislerde ifade edilen yeni rakam.

Ünlü gazeteci canlı yayında yeni asgari ücreti açıkladı! En az bu kadar olacak diyerek kulis bilgisini sızdırdı

Fatih Portakal'ın son dakika açıklaması kafaları karıştırdı. Ünlü gazeteci açıklamasında, yeni asgari ücret rakamını söyledi.

TOPLANTILAR BAŞLIYOR..

Asgari ücreti belirleyecek komite önümüzdeki günlerde çalışmalara başlayacak. Yeni asgari ücret, işçiler, işverenler ve hükümet arasında yapılacak müzakerelerin ardından Aralık ayı sonuna kadar belirlenecek.

ASGARİ ÜCRETİN NE KADAR OLACAK?

Ünlü gazeteci canlı yayında yeni asgari ücreti açıkladı

"Asgari ücretin ne olacağını Aralık ayının son haftasında öğreneceğiz. 2024'te iki kez belirlenecek mi bilmiyorum. Ama bildiğimiz kadarıyla aynı anda gidecekler" diye konuşan Fatih Portakal, “Dün hadi yine kasım dedim, çünkü taraflar aralıkta buluşacak, ne kadar sürer diye etrafa baktım. Konuştuğum 1-2 kişiye göre beklenen asgari maaş 16.500 ile 16.900 lira arasında." ifadelerini kullandı.

Portakal, "18 bin açıklandı ama işçi maliyetlerine büyük etkisi olacağı için işverenler istemiyor. Enflasyon hedefinden sapılacağı için hükümet istemiyor." dedi.

ASGARİ ÜCRET GÖRÜŞMELERİNDE YENİ GELİŞMELER

Diğer taraftan; dün bir açıklama yapan TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, 2024 yılında yürürlüğe girecek asgari ücrete ilişkin müzakerelere katılmak üzere TÜRK-İŞ heyetine 4 işçiyi dahil edeceğini duyurdu. Atalay, konuşmasında görüşmelerde bir sendikacının, bir sendikalı olmayan garson, akaryakıt pompacısı, berber gibi arklı mesleklerden dört sendikasız işçilerin olacağını söyledi.