Uçuşa geçen kripto paralara devlet freni! Bu karar yatırımcıları yıkacak

Kripto paralar devlet tarafından frenlendi! Yatırımcıların yıkılacağı haber! Yeni yasa ile beraber usulsüzlük ve kara paranın önüne geçilmesi bekleniliyor. İşte detaylar.

Uçuşa geçen kripto paralara devlet freni! Bu karar yatırımcıları yıkacak

Kripto para piyasasının yasal zemine oturtulması için hazırlıklar tamamlandı. Yeni yasa, usulsüzlüklerin ve kara para aklamanın önlenmesini amaçlıyor.

kripto

Kripto varlıkları yeniden tanımlanıyor. Duyulabilirlik ve şeffaflık garanti edilmektedir. Taslak yasa, kripto varlıkların emisyonu ve dağıtımını ve yatırımcıların uyması gereken ilkeleri tanımlamaktadır. Belirli bir şifreleme ve algoritma kullanan kripto para biriminin tanımı faturaya eklenmiştir.

TRT Haber'in haberine göre; Kanun, kripto varlıkların şifrelerinin kime ait olduğu konusunda net ifadeler ekliyor. Uzmanlara göre Türkiye bu hamleyle blok zincir teknolojisine daha fazla yatırım çekebilir.

kripto

İŞLEM VERGİSİ ALINMASI BEKLENİLİYOR

Kripto para piyasası yasasının yürürlüğe girmesiyle amacı kara para aklamayı önlemektir.

Belirli bir sınırı aşan gelirler işlem vergisiyle vergilendirilmelidir. Parlamentonun yakın gelecekte düzenlemeyi tartışması gerekiyor.

Kripto Varlık Analisti Oytun Es, TRT Haber'de şunları belirtti; Tasarının amacı esas olarak borsa açısından belirli koşulları kaldırmaktır.

Borsa açmak isteyenler için burada da sermaye zorunluluğu görme ihtimalimiz var. Ayrıca burada kripto varlıkların tutulması için bazı şartların bulunduğunu da görüyoruz.

Türkiye burada doğru adımları atarsa ​​kripto para ekosistemi ve blok zinciri teknolojisinde dünya liderlerinden biri olmaya aday bir ülke olduğunu düşünüyorum.