Tüm Türkiye'de emeklilere toplu ödeme müjdesi! SGK bu sabah duyurdu

Kurban Bayramı yaklaşırken, SGK'dan 81 ilde yaşayan 16 milyon emekli vatandaşa çifte müjde geldi. Emekli maaşı alanlara yönelik yapılan açıklamaya göre, bayram öncesi hem erken ödeme yapılacak hem de iki ödeme bir arada yatacak. İşte detaylar...

Tüm Türkiye'de emeklilere toplu ödeme müjdesi! SGK bu sabah duyurdu

Kurban Bayramı öncesinde SGK, emeklilere yönelik önemli bir duyuru yaptı. Türkiye genelinde 16 milyon emekli için müjdeli haber geldi. SGK'nın açıklamasına göre, bayram öncesi emekli maaşları erken yatırılacak ve bayram ikramiyesi ile birlikte toplu ödeme yapılacak.

81 ildeki tüm emekliler, 4A, 4B ve 4C kapsamında olanlar dahil, bu ödemelerden yararlanabilecek. Kurban Bayramı öncesinde emeklilerin IBAN numaralarına yeni ödemeler aktarılacak. Bu gelişme, milyonlarca emekliyi sevindirecek.

MİLYONLARCA EMEKLİYİ SEVİNDİRECEK HABER


16 Haziran’da başlayacak olan Kurban Bayramı öncesinde, emekli maaşları ve bayram ikramiyeleri aynı anda yatırılacak. Normal şartlarda maaş ödemeleri resmi tatile denk geldiğinde takip eden ilk iş gününe erteleniyordu. Ancak bu yıl, emekli maaş ödemeleri ve bayram ikramiyesi birlikte hesaplara geçecek. Emekli maaşları, ödemelerin erkene çekilmesiyle bayramdan önce yapılacak.

CNN Türk’ten alınan bilgilere göre, bayram ikramiyesi ödemeleri Haziran ayının ilk haftasında yapılacak. SSK, Bağ-Kur ve 4C emeklileri, 10 Haziran’a kadar bayram ikramiyesi ödemelerini alacak. Aynı tarihte Haziran ayı maaşlarının da hesaplara geçmesi bekleniyor. Normalde 17-26 Haziran arasında ödenmesi gereken maaşlar, bayram dolayısıyla öne çekilecek. Bu düzenlemenin detayları, önümüzdeki günlerde SGK tarafından açıklanacak.

Bu yıl 16-19 Haziran tarihleri arasında kutlanacak olan Kurban Bayramı için geri sayım başladı. Bayram öncesi yapılacak ödemelerle emekliler, bayram hazırlıklarını daha rahat bir şekilde yapabilecek. SGK'nın önümüzdeki günlerde ödeme tarihleri hakkında detaylı bir açıklama yapması bekleniyor.

Emeklilere yönelik bu çifte müjde, Kurban Bayramı öncesinde büyük bir sevinçle karşılandı. Erken ödeme ve toplu ödeme sayesinde emekliler, bayramı daha rahat geçirecek.