Tarım Bakanlığı tek şartla 4 bin TL destek verecek! Başvuruyu kaçıran yandı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılacak olan 2024 destek ödemelerin ne zaman gerçekleşeceği merak edilmekte ve araştırılmaktadır. Bakanlık ödemelerin ne zaman gerçekleşeceği hakkında açıklamada bulundu. İşte ayrıntılar.

Tarım Bakanlığı tek şartla 4 bin TL destek verecek! Başvuruyu kaçıran yandı

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 2024 yılında vereceği desteklerle ilgili araştırmalar sürüyor. Bakanlığın Ocak ayında ödediği tarım desteklerinin ne zaman hesaplara geçeceği büyük merak konusu.

hayvan

Tarım ve Orman Bakanlığı, 2024 yılında ödenecek tarım desteklerine ilişkin çalışma yürütüyor. Tarım ve Orman Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, iki yerli büyükbaş hayvan için kamu yetiştirme projesi başlatıldı. Projede GAK için Diyarbakır, Batman ve Şanlıurfa'da, yerli kara sığırlara yönelik ise Ankara'da araştırma yapılacak. Bakanlığın ilgili projeye ilişkin açıklamasına göre, altı ay bir yıl içinde anne ineğe 4 bin TL, doğum, 6 ay ve 1 yaş canlı ağırlık ise 3 bin 250 TL destek ödeniyor. Konuyla ilgili Bakanlığın resmi internet sitesinde yer alan bilgilendirme metninde: "Tarım ve Orman Bakanlığımız, yerli sığır ırklarımız Güney Anadolu Kırmızısı (GAK) ve yerli kara sığırlarımızın iklime uyumlu genetik kaynaklarının korunmasını ve geliştirilmesini amaçlamaktadır. Anadolu ülkelerinin çevre koşulları ve genetik kaynakları ile süt ve süt üretiminin korunması ve geliştirilmesi amacıyla halk et üretimini artırmak amacıyla ıslah projesi başlattı.

hayvan

Tarımsal Araştırma ve Politika Genel Müdürlüğü (TAGEM) verimliliği, yaşam tarzını, sürdürülebilirliği doğrudan etkileyen küresel ısınma ve iklim değişikliğinin yol açtığı olumsuzlukların ortadan kaldırılmasını amaçlayan "Hayvan Genetik Kaynaklarının Korunması ve Geliştirilmesi Projesi" yürütüyor. Bu bağlamda iklim ısınması ve iklim değişikliğinin neden olduğu yetiştiricilik koşullarına uyum sağlamış, hastalıklara dayanıklı ırkların geliştirilmesi ve yetiştirilmesi oldukça önemlidir.

DESTEK NE ZAMAN VERİLECEK?

Tarım ve Orman Bakanlığı 2024 yılının ilk günlerinden bu yana düzenli olarak çeşitli destekler konusunda bilgilendirme yapıyor. Tarımsal destek ödemeleri Cuma günü hesaplara aktarılacağı için bakanlık önümüzdeki dönemde kamuoyunu bilgilendirecek.