Tarihi kaçıran karalar bağlayacak! Fiyatı artık 217 bin TL oldu

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yapılan bir açıklamada, 2024 yılının ikinci yarısında ödenecek askerlik bedelinin 217 bin 871 lira olacağı duyuruldu. Ayrıca, başvuruların da 8 Temmuz'da başlayacağı açıklandı.

Tarihi kaçıran karalar bağlayacak! Fiyatı artık 217 bin TL oldu

Milli Savunma Bakanlığı'nın yetkililerinden yapılan yazılı açıklamanın içeriğinde terör örgütlerine yönelik operasyonların sürdürülmesinin önemi vurgulandı. Operasyon sırasında elde edilen başarıların hızlı ve planlandığı gibi devam ettiği kaydedildi. Terör örgütlerinin sonunun yaklaştığını anlayınca dezenformasyona başvurduğu ortaya çıktı.Yerel halkı taciz etmek ve uluslararası toplumu yanıltmak adına da kara propagandaya başvurdukları bildirildi. Ancak bu çabaların boşa çıkacağı vurgulandı. Açıklamada, "Terör örgütleri kendilerini bekleyen sonuçlardan kaçamaz" denildi.

Bedelli Askerlik Ücreti Belli Oldu

Bedelli Askerlik Ücreti Belli Oldu

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yayımladığı genelgeye göre 2024 yılının ikinci yarısında ödenecek askerlik ücret, bedelinin 217.871,04 TL olarak belirlendiği öğrenildi.

Bu kapsamda ücretli askerlik başvuru işlemlerinin 8 Temmuz 2024'te başlayacağı bildirildi. Türk Silahlı Kuvvetlerinin, ülkenin savunması ve güvenliği için sabır ve kararlılıkla görevini sürdüreceği vurgulandı.