İşi olmayanı devlet maaşa bağlıyor! 1700 TL yardım başvuru şartları açıklandı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, engelliler, yaşlılar ve eşi vefat eden kadınlar gibi toplumun kırılgan kesimlerine yönelik sosyal yardım ödemeleri yaparak, bu kişilerin toplumsal hayata aktif katılımını teşvik ediyor. Bakanlık, bu hedef doğrultusunda çeşitli sosyal yardım programları aracılığıyla düzenli nakdi yardımlar sağlıyor.

İşi olmayanı devlet maaşa bağlıyor! 1700 TL yardım başvuru şartları açıklandı!

Bakanlık, İŞKUR ile iş birliği yaparak yeni bir yardım programını duyurdu. “İşe Yönlendirme Yardımı” olarak adlandırılan bu yeni nakdi destek, 3294 sayılı Kanun kapsamında düzenli sosyal yardımlardan yararlanan hanelerde yaşayan ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) tarafından çalışabilir durumda olduğu değerlendirilen 18-55 yaş arası kişilere yönelik olacak.

MADDİ DESTEK

BAŞVURU KOŞULLARI

Bu yeni yardım programından yararlanmak isteyen vatandaşların İŞKUR tarafından iş görüşmesine yönlendirilmiş olması gerekiyor. Başvuru için yalnızca kimlik belgesi yeterli olup, İŞKUR tarafından işe yönlendirme bilgisi Bütünleşik Sosyal Yardım Bilgi Sistemine bildirilen kişiler, bildirim tarihinden itibaren bir ay içinde bu yardımdan faydalanabiliyor.

YARDIM TUTARI VE DEĞERLENDİRME SÜRECİ

SYDV mütevelli heyeti, başvuruları değerlendirerek uygun görülenlere yılda en fazla üç kez olmak üzere, aylık net asgari ücretin en fazla yüzde 10’una kadar yardım sağlıyor. 2024 yılı için bu tutar 1.700 TL’ye kadar çıkabiliyor. Mütevelli heyetinin onayı ile başvuru sahipleri, hak sahibi olarak bu yardımdan yılda üç kez faydalanma imkanına sahip oluyor.