Süte Zam Geliyor

Ulusal Süt Konseyi çiğ süte zam yapılacağın duyurdu. Konsey 1 Ekim tarihinden itibaren süte 1.8 TL zam geleceğini ve çiğ sütün litre fiyatının net olarak 7.5 TL'ye çıkacağını duyurdu.

Süte Zam Geliyor

Süte Zam Geliyor 

Bir zam haberide temel tüketim gıdası olan sütten geldi.Ulusal Süt Konseyi çiğ süte zam yapılacağı bilgisini az önce paylaştı.

Net fiyat 7.5 TL olacak

Konseyden yapılan açıklamada çiğ sütün litre fiyatına 1.8 TL zam yapılacağı ve süt üreticisinin eline geçecek tutarın net olarak 7,5 TL olacağı ve yeni zammın 1 Ekim 2022 tarihinden itibaren uygulanacağı duyuruldu. Öte yandan çiğ süt fiyatına son olarak Nisan ayında zam yapılmış ve çiğ sütün litre fiyatı net olarak 5.7 TL olarak belirlenmişti.

UIlusal Süt Konseyi (USK)'den yapılan yazılı açıklama şu şekilde ;

"1 Ekim 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yüzde 3,6 yağ ve yüzde 3,2 protein içeriğine sahip çiğ inek sütünün tavsiye fiyatının 'çiğ süt destek primi hariç' üreticinin eline net 7,50 lira geçecek şekilde belirlenmesine, soğutma, nakliye ve diğer cari giderler üretici tarafından karşılandığı takdirde üreticiye ayrıca ödenmesine oy çokluğu ile karar verilmiştir."