SSK, Bağkur, Emekli Sandığı emeklileri için Müjde: Beklenen Ödeme Tarihleri Açıklandı!

SSK, Bağ-Kur ile Emekli Sandığı'ndan emekli maaşı alanlar maaşlarının hangi tarihte kendilerine ödeneceğini merak ediyorlar. Emekli maaşları ise bilindiği üzere tahsis numarası son rakamına göre düzenli aralıklarla ödenir. Ekim ayına ait emekli maaşı ödeme tarihini buradan kontrol edebilirsiniz.

SSK, Bağkur, Emekli Sandığı emeklileri için Müjde: Beklenen Ödeme Tarihleri Açıklandı!

SSK Emeklilerine Ödeme Tarihleri: Tahsis Numaranıza Göre Bilgi Alın

SSK Emeklilerinin Dikkatine: Ödeme Takvimi Güncellendi

SSK'ya kayıtlı emeklilere tahsis numaraları son rakamlarına göre ödemeler yapılacaktır. Tahsis numarası 0, 2, 4, 6, 8 ile bitenlerin maaşlarının ödeme tarihleri belli oldu.

Ödeme Tarihi Ne Zaman?

Vatandaşlar emekli maaşlarının ödeme tarihlerini merak ediyor. Sosyal Sigortalar Kurumu'nun belirlediği ödeme takvimi doğrultusunda, SSK'dan emekli olan vatandaşlar her ayın 17'sinden 26'sına kadar, Bağkur'dan emekli olan vatandaşlar ise her ayın 25'inden 28'ine kadar emekli maaşlarını alacaklar.

2023/06/15/para17.jpg

SSK'lı emeklilerin ödeme tarihleri ödenek numaralarına göre değişmektedir.

Tahsis numarası 9 ile bitenler, ayın 17’sinde, Tahsis numarası 7 ile bitenler, ayın 18’inde, Tahsis numarası 5 ile bitenler, ayın 19’unda, Tahsis numarası 3 ile bitenler, ayın 20’sinde, Tahsis numarası 1 ile bitenler, ayın 21’inde, Tahsis numarası 8 ile bitenler, ayın 22’sinde, Tahsis numarası 6 ile bitenler, ayın 23’ünde, Tahsis numarası 4 ile bitenler, ayın 24’ünde, Tahsis numarası 2 ile bitenler, ayın 25’inde, Tahsis numarası 0 ile bitenler, ayın 26’sında maaşlarını alacaklar.

Bağ-Kur Emeklilerine Ödeme Takvimi

Bağ-Kur emeklilerine yönelik emeklilik ödeme planı açıklandı. Emeklilik ödemesinin zamanlaması, tahsis numarasının son rakamına göre belirlenen ödeme tarihine göre belirlenir. 2023 yılı Bağ Kur emekli maaşı ödeme tarihleri şu şekildedir:

Tahsis numarası 9, 7 veya 5 ile bitenler maaşlarını her ayın 25'inde alacaklar, Tahsis numarası son rakamı 3 veya 1 ile bitenler maaşlarını her ayın 26'sında alacaklar, Tahsis numarası son rakamı 8, 6, 4 ile bitenler maaşlarını her ayın 27'sinde alacaklar, Tahsis numarası son rakamı 2 ve 0 ile bitenler ise maaşlarını her ayın 28'inde alacaklar.

Emeklilik ödemeleri Cumartesi gününe denk gelirse, maaşlar Cuma günü hesaplara geçecektir. Pazar gününe denk gelmesi durumunda ise ödemeler Pazartesi günü hesaplara geçecektir.