SSK, Bağkur, Emekli Sandığı emeklileri gözünü dört açsın! Beklenen rakam açıklandı

Türkiye'de milyonlarca emekli temmuz ayında enflasyon oranındaki artışın açıklanmasını beklerken sosyal güvenlik uzmanı Özgür Erdursun, emeklilere verilecek enflasyon oranındaki artışın açıklandığını söylüyor.

SSK, Bağkur, Emekli Sandığı emeklileri gözünü dört açsın! Beklenen rakam açıklandı

Özgür Erdursun, Türkiye'de milyonlarca memurun enflasyon ve mali sıkıntılar içinde hayatta kalma mücadelesi verdiğini ve temmuz ayında yılın ikinci maaş artışını beklediğini söylerken emekli artış hızına ilişkin dikkat çekici tahminlerde bulundu.

Yüksek enflasyon nedeniyle emeklilerin temmuz ayında yüzde 25'e kadar maaş artışı alması bekleniyor. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'a göre temmuz ayında asgari ücret miktarına göre zam yapılması planlanmıyor. Fakat, SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine temmuz ayında geçici maaş artışı yapılması değerlendiriliyor. İlk dört aya ait enflasyon verilerine göre SSK ve BAĞ-KUR emeklileri enflasyonu Temmuz'da yüzde 18,72 seviyesinde tamamlandı.

SSK, Bağkur, Emekli Sandığı emeklileri gözünü dört açsın

SGK uzmanı Özgür Erdursun'a göre 3 Temmuz'dan 20 Temmuz'a kadar olan dönem kritik olacak. SSK ile BAĞ-KUR emeklileri yüzde 30 oranında artabilecek.

Memur veya memur emeklileri için vergi oranından %5 düşülerek belirlenir. Ancak burada da bir denge söz konusu olabilir. Bunu yaparsak temel emeklilik sorunu çözülür.

Milyonlarca emekli Temmuz ayında maaş artışını sabırsızlıkla bekliyor. Enflasyonun yüksek olması durumunda emekli aylığınızın da artırılması gerekecektir. Bu durum emeklilerin yaşam standartlarının sağlanması ve satın alma güçlerinin arttırılması açısından oldukça önemlidir.