SON DAKİKA: Düşük gelirli ailelere yardımı kaptı! Bakan’dan yeni müjde

Geçinemeyen ailelere dev müjde geldi. 7.608 TL sosyal yardım desteğinden kimler yararlanabilecek? E-devlet başvurularının aktif olduğu desteğin detayları neler?

SON DAKİKA: Düşük gelirli ailelere yardımı kaptı! Bakan’dan yeni müjde

Dar gelirli ailelere ve ihtiyaç sahibi bireylere müjde geldi. 7.608 TL sosyal yardım için E-devlet üzerinden yapılan başvurular biraz önce aktif hale geldi. Gerekli şartları sağlayan ve kaydını yapan vatandaşlar 7 bin 608 TL'lik sosyal yardım ödeneğinden faydalanabilecek. Bu yardım maddi açıdan zor durumda olan ailelere ve bireylere destek olmayı hedefliyor.

SON DAKİKA: Düşük gelirli ailelere yardımı kaptı! Bakan’dan yeni müjde

Sosyal Desteklerden Nasıl Yararlanılır? Sosyal Yardım Çeşitleri Nelerdir?

Evde bakım maaşı geliri sınırlı veya hiç olmayan yaşlı engelli ve bakıma muhtaç vatandaşlara Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan özel bir destek. Bu hizmet evde bakım hizmeti alan ailelere ekonomik açıdan destek olmayı amaçlıyor. Evde bakım maaşı için başvuruda bulunmak isteyenlerin belirli şartları sağlamaları gerekiyor.

Evde bakım maaşı, kendi başlarına günlük yaşam aktivitelerini sürdüremeyen bireylere yönelik bir destektir. Bu kişilerin örneğin giyinme yeme içme veya merdiven çıkıp inme gibi temel ihtiyaçlarını karşılayamadıkları durumlarda bu maaş hakkı sağlanır.

Evde bakım maaşı alabilmek için ev halkının toplam geliri belirli bir sınıra tabidir. Buna göre evde ikamet eden her bir kişinin geliri aylık net asgari ücretin 2/3'ünden az olmalıdır. Bu şartlar sağlandığında evde bakım maaşı alma hakkı elde edilir.