Sektörler Sıralamasında Şampiyon Belli Oldu! 2023'te Türkiye'nin En Çok Şikayet Edilen Sektörleri Açıklandı:

Çözüm platformu Şikayetvar, 2023 yılına ait verilerini paylaştı ve platformunda aylık ortalama 28 milyon ziyaretin gerçekleştiğini duyurdu. Bir yıl içinde 520 bini aşkın şikayetin çözüme kavuştuğu belirtilirken, en çok şikayetin e-ticaret, finans ve internet servis sağlayıcılarından geldiği görüldü.

Sektörler Sıralamasında Şampiyon Belli Oldu! 2023'te Türkiye'nin En Çok Şikayet Edilen Sektörleri Açıklandı:

Marka Sayısı ve Üye Sayısında Artış

Şikayetvar'ın verilerine göre, 2023'te kayıtlı marka sayısı bir önceki yıla göre artarak 193 bin 993'e yükseldi. Aylık ziyaret sayısının 28 milyonu aştığı platformda, toplam üye sayısı 11 milyon 119 bin 972'ye çıktı.

E-Ticaret Şikayetleri Yeniden Zirvede

Şikayetvar verilerine göre, 2023'te en çok şikayet edilen sektör yine e-ticaret oldu. Finans sektörü bu sıralamada ikinci sırada yer alırken, onu sırasıyla internet servis sağlayıcıları, iletişim ve kargo ve nakliyat izledi.

E-Ticarette En Fazla Şikayet Edilen Konular

E-ticaretle ilgili şikayetler arasında, ürünlerin haber verilmeden iptal edilip yüksek fiyattan satışa konulması, görseldeki ürün ile teslim edilen ürün arasındaki fark, kalitesiz ürün gönderimi ve vaat edilen teslimat süresine uyulmaması ön plana çıktı.

Finans Sektöründe Güven Sorunları

Finans sektöründe en çok şikayet edilen konular arasında kredi kartlarından habersiz para çekilmesi, harcama itirazlarının olumlu sonuçlanmaması ve para transferleri ile fatura ödemelerinde ücret kesilmesi yer aldı.

İletişim Platformları ve İlgili Şikayet Konuları

Verilere göre, iletişim platformlarıyla ilgili en çok şikayet edilen konular arasında kurulum ve nakil işlemlerinde randevu tarihine uymama, vaat edilen internet hızının sağlanmaması ve bağlantı kopmaları yer aldı.

2023'te En Çok Ziyaret Edilen Sektör: E-Ticaret

Şikayetvar'ın 2023 verilerine göre, en çok ziyaret edilen sektör 43 milyon 40 bin 515 ziyaretçi sayısıyla e-ticaret sektörü oldu. İnternet servis sağlayıcıları ve finans sektörü sırasıyla ikinci ve üçüncü sırayı aldı.

Şikayet Artışında Öne Çıkan Kategoriler

Geçen yıla kıyasla en fazla artan şikayet kategorisi, yetkili servislerle ilgili yaşanan sorunlar oldu. Beyaz eşya, finansal yatırım danışmanlık şirketleri ve bilgisayar bileşenleri ve iç donanım markaları bu artışta öne çıkan sektörler arasında yer aldı.

Memnuniyet Oranı En Yüksek Sektör: Emlak ve İnşaat

2023'te müşteri memnuniyetini en yüksek seviyede sağlayan sektör yüzde 51'lik memnuniyet oranıyla emlak ve inşaat sektörü oldu.

Türkiye Gündemini Şekillendiren Konular

Çözüm platformu Şikayetvar, 2023 yılında Türkiye gündemine damga vuran konuları inceledi. Zam, maaş promosyonu, IMEI kayıt ücretleri, vize alımı zorlukları, dolandırıcılık vakaları ve WhatsApp üzerinden gelen yabancı numaraların şikayetleri ön plana çıktı.

Dolandırıcılık Yöntemleri ve Uyarılar

2023'ün dolandırıcılık vakalarının hızla arttığı bir yıl olduğunu belirten Şikayetvar, finans kuruluşları adıyla dolandırıcılık, iş bulma vaadiyle dolandırıcılık, e-ticaret marka taklidiyle dolandırıcılık gibi yöntemlere karşı tüketicileri uyardı.