Rekora koşan gram altına İslam Memiş freni! Bakın o tarihte neler olacak

2023 yılına damga vuran altın dur durak bilmiyor. Vatandaş altın fiyatlarında oluşan bu artışlar da nasıl bir yol izleyeceklerini mera edip araştırıyorlar. Bu durumda vatandaşın imdadına para piyasası uzmanı İslam Memiş yetişiyor ve piyasasın son durumu hakkında değerlendirmeler de bulundu. İşte detaylar…

Rekora koşan gram altına İslam Memiş freni! Bakın o tarihte neler olacak

Sektörde ve dünyada yaşanan piyasaların durumunu analiz eden ünlü ekonomist İslam Memiş altın için uyarılarını yineledi. Detaylar haberimizde…

banka

İSLAM MEMİŞ BOMBAYI PATLATTI! GRAM ALTIN İÇİN KAÇINILMAZ SON

Mali analist İslam Memiş piyasayı değerlendirdi. Memiş, altının kaçınılmaz sonunu temsil ettiğine inandığı tahminlerini de net olarak açıkladı.

Memiş, "Yabancı para birimleri nedeniyle son dönemde gram altın ve çeyrek altında yaşanan hareketliliğe rağmen ons altın istikrarlı bir performans sergilemeye devam ediyor Gün boyunca parite 1.987$ seviyelerine tırmandı ve ardından alım satım kararları geri döndüğünde 1.968$'a geriledi”.

26 Temmuz'da kararın açıklandığı tarihe kadar 2.000$ bandının kırılmasını beklemiyoruz ancak bunun altındaki 1.965$ ve 1.948$ seviyelerinin ciddi bir direnç sağlayacağına inanıyoruz. "Bu seviyeler aşıldığında, muhtemelen kısa vadeli bir kaza dalgası olacak" dedi.

Fed'in kararının önemine dikkat çeken Memiş, "Açıklanacak karar çok ilginç. Reuters anketine yanıt veren 100'den fazla ekonomist, 25 baz puanlık son faiz artışının 2023'te olmasını beklediklerini söyledi. Kişisel izlenimim, Merkez Bankası'nın bu yıl faiz artırım sürecini tamamladığı yönünde." dedi. Memiş şöyle devam etti:

"ALTINDA KAÇINILAMAYACAK ARTIŞ"

Fed Başkanı Jerome Powell şahin tonda açıklamalar yapıyor olsa da, ancak piyasayı manipüle etmek için Fed'in sesini kullanmaktan daha büyük bir etkiye sahip olacağını düşünmüyorum. Tahminim doğru çıkarsa ve bu seansta bir statüko kararı alınırsa, altın fiyatı için kaçınılmaz yükseliş dönemi başlamış demektir. Bu artış sadece onsta da değil. Xauusd paritesindeki yükselişin altının fiyatını gram ve çeyrek bazda yukarı ittiği ve dolar kurunun yıl sonuna kadar yükseliş trendini sürdüreceği göz önünde bulundurulduğunda ürkütücü bir ralli bekleniyor. Bu nedenle yatırımcıların paniğe kapılıp önümüzdeki hafta ortasına kadar yaşanabilecek ani düşüşleri satmamaları için sabırlı olmaları gerekiyor. Ameliyatı düşünen herkes önümüzdeki günlerde mutlaka deneyecektir. Bazı insanlar aceleyle sattığınız altınları en düşük fiyata toplayacak. Yıl sonuna kadar ons başına 2.350$ beklentisi devam ederken, gram fiyatının 2.000 lira sınırını aşması şaşırtıcı olmayacaktır.

"YATIRIMI EURO VE ALTINA YÖNLENDİRMEK MANTIKLI OLACAK"

EUR/USD paritesi 1.12 iken uyardım ve işlemden sonra 1.11'e döneceğini söyledim ve tahminim doğru çıktı. Ancak ilerleyen günlerde, özellikle Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası'ndan beklediğim kararın açıklanması durumunda, dolar endeksinde de bir gerileme beklemekteyim.

Avrupa Merkez Bankası raporuna göre sıkılaştırma süreci henüz tamamlanmadı. Diğer bir deyişle, yılın geri kalanında avronun fazla olmasa da değer kazanmasını bekliyoruz ve belki de dolar bu kazanımlara tepki veremeyecek. Bu nedenle doları şimdi tutmayıp yatırımları euro ve altına kaydırmak akıllıca bir karar olacaktır.