Parasını ona yatıran para babası olacak! Ünlü ekonomist zengin edecek formülü verdi

Ekonomist Mert Başaran, yatırımcılara önemli bir uyarıda bulunarak, nasıl büyük para kazanılacağına dair ipuçları verdi.

Parasını ona yatıran para babası olacak! Ünlü ekonomist zengin edecek formülü verdi

Milyonlarca yatırımcı paralarını yatırıma dönüştürmek için çeşitli yatırım araçlarını kullanıyor. Bu finansal araçlar arasında dolar, altın, Bitcoin, borsalar ve yatırım fonları şeklinde öne çıkıyor. Fakat, bazı yatırımcılar yatırım yaparken varlıklarını kaybedebiliyorlar.

Son dönemde pek çok uzman doğru yatırımlar yapmak için bilgi ve tecrübenin önemini vurgularken, ekonomist Mert Başaran, yatırım yapmaya yeni başlayanları özellikle altın gibi değerli metaller söz konusu olduğunda para kaybetmemeleri konusunda uyardı.

"Uzun vadede birçok fayda elde edeceksiniz"

Parasını ona yatıran para babası olacak! Ünlü ekonomist zengin edecek formülü verdi

Mert Başaran, yatırım fonlarına ilişkin görüşlerini özellikle uzun vadede kâr potansiyeline odaklanarak açıkladı. Başaran, hisse senedi fiyatları düştüğünde YAS ve SAS gibi bazı hisse senedi odaklı fonlara yatırım yapılmasını önerdi. Bu fonların uzun vadede önemli getiriler sağlama potansiyeline sahip olduğunu belirten Başaran, "Hisse odaklı fonları tercih eden yatırımcılar yurt içinde ve yurt dışında uzun vade sürecinde önemli kazançlar kazanabilirler." dedi.

Fon nedir? Riskleri var mı?

Fon, yatırımcıların bir araya gelip rtak bir fon oluşturduğu, profesyonel yönetici tarafından yönetilen bir yatırım ürünüdür. Bu fonlar genel olarak hisse senedi, tahvil ve gayrimenkul gibi bazı çeşitli varlıklara yatırım yaparken yatırımcılara bu varlıklardan temettü ve faiz getirisi sağlar.

Fonlar deneyimli yöneticiler tarafından yönetilerek yatırımcıların riski dağıtmasına, portföylerini çeşitlendirmesine ve profesyonel bir yaklaşım sergilemesine olanak sağlanmaktadır. Yatırımcılar, küçük miktarlardaki paralarla büyük yatırım getirileri elde edebilir ve çeşitli pazarlara erişim yoluyla çok çeşitli yatırım fırsatlarından yararlanabilirler.

Not: Haberdeki değerleme yatırım aralığına dahil değildir. Haberlerimiz herhangi bir yatırım tavsiyesi içermemektedir.