Onlarca ile bu sabah TOKİ müjdesi geldi! e-Devlet'ten acilen kontrol edin

TOKİ tarafından hayata geçirilen 'İlk Evim Arsa' projesinde mülk sahipliği haberleri geliyor. Dün aralarında İstanbul, Ankara ve İzmir'in de bulunduğu 29 ilde arazi kullanım tescil belgeleri çıktı.

Onlarca ile bu sabah TOKİ müjdesi geldi! e-Devlet'ten acilen kontrol edin

TOKİ'nin ev ve arsa satın almak isteyen vatandaşlara yönelik hayata geçirdiği 'İlk Evim Arsa' projesi kapsamında aralarında İstanbul, Ankara ve İzmir'in de bulunduğu 29 ile mülk sahipliği müjdesi ulaştı.

TOKİ'DEN MÜJDE!

TOKİ'nin arsa ve uygun fiyata konut sahibi olmak isteyen vatandaşlara yönelik başlattığı 'İlk Evim Arsa' projesi için müjdeli bir haber paylaşıldı. Büyük ilgi gören ve rekor sayıda başvuru alan proje kapsamında, Eylül ayında arazi tahsis tarihinin netleştirilmesinin ardından arazi kullanım hakları tescil belgeleri dün verildi. Kampanya çerçevesinde 29 il genelinde 1 milyon parsel altyapılı konut arazisi, elektrik, su ve doğalgaz altyapısı ve planları tamamlanarak inşaata hazırlandı.

Onlarca ile bu sabah TOKİ müjdesi geldi

29 İLDE AÇIK ERİŞİM!

Dün, Ankara'da 100.000, İstanbul'da 50.000, İzmir'de 25.000 ve Antalya'da 23.000 olmak üzere toplamda 29 ilde hazırlanan arazi mülkiyeti tescil belgeleri teslim edildi. Vatandaşlar kendilerine sunulan tapu kayıtlarını ve mülkiyet bilgilerini e-Devlet Sistemi'nden sorgulayabilecek.

Arsa kullanım hakkı tescil belgesi alan vatandaşlar kendi konutlarını inşa etmeye başlayabilecek. 350 ila 500 metrekare arasındaki parsellerde yer alan konutların toplam taban alanı maksimum 150 metrekare olacak. Katlar 4 ve 5 kattan fazla olmayacaktır.