Önemli toplantı sona erdi! Türkiye ve Katar arasında ortak bir bildiri imzalandı.

Türkiye ile Katar arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının 50. yıldönümü nedeniyle ortak bir bildiri imzalandığı duyuruldu.

Önemli toplantı sona erdi! Türkiye ve Katar arasında ortak bir bildiri imzalandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün gerçekleştirdiği kritik zirve, önemli kararların alınmasına yol açtı. Körfez ülke turunun ikinci durağı olan Katar'ın başkenti Doha'da Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani ile bir araya geldi.

Türkiye ile Katar Arasında Ortak Bildiri İmzalandı

Türkiye ile Katar arasında diplomatik ilişkilerin kuruluşunun 50. yıldönümü münasebetiyle ortak bir bildiri imzalandı. Türkiye adına Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Katar adına Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdulrahman bin Jassim Al Thani'nin başkanlık ettiği heyetler arası görüşmenin başında imzalanan bildiri, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani tarafından onaylandı.

Türkiye-Katar İlişkilerinde Önemli Bir Adım

Bildiride, "Türkiye Cumhuriyeti ile Katar Devleti arasında diplomatik ilişkilerin kuruluşunun 50. yıldönümünü 2023 yılında kutlamaktan mutluluk duyuyoruz. Türkiye-Katar ilişkileri, 1973 yılında kurulduğu günden bu yana niteliksel bir dönüşüm geçirerek stratejik bir ortaklık aşamasına gelmiştir. İki kardeş ülke arasındaki işbirliği, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani'nin liderlikleri altında her geçen gün güçlenmektedir" ifadelerine yer verildi.

Güçlü İlişkiler ve Karşılıklı Dayanışma

Bildiride ayrıca, Türkiye ve Katar arasındaki güçlü ilişkilere vurgu yapılarak, iki ülkenin tarih boyunca birbirlerine destek verdiği ve çeşitli alanlarda karşılıklı dayanışmayı sürdürdüğü belirtildi. Türkiye'nin Şubat 2023 deprem felaketi sırasında yaşanan dayanışma da vurgulandı. Katar, deprem anından itibaren askeri uçaklarla yardım ulaştırmak için hava koridoru oluşturarak binlerce Türk vatandaşının acısını hafifletmeye yardımcı oldu. Bu insani yardım, Türkiye ve Katar arasındaki dayanışmanın bir göstergesi olarak ön plana çıktı.